Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 17. péntek Antal, Antónia

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Az orvosra akarják kenni az egészségügyi rendszer hibáját 2007. 04. 12.


Az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet politikai megbízást teljesít, és nem szakmai véleményt fogalmaz meg a mindszenti beteg halálával kapcsolatban - mondta Hódmezővásárhely polgármestere szerdán az MTI-nek.

Lázár János az ügyről a fővárosban tartott sajtótájékoztatóval kapcsolatban elmondta: sajnálja, hogy Falus Ferenc, az ÁNTSZ főigazgatója és az Egészségbiztosítási Felügyelet igazgatója "nem várta meg a saját vizsgálatának befejezését". Birtokukban van az elhunyt férfi egészségügyi ellátásának körülményeiről szóló jegyzőkönyv, amely szerdán 14.50-kor készült a vásárhelyi kórházban, és amelyet Somfay Attila regionális tüdőgyógyász szakfelügyelő írt alá Hódmezővásárhelyen.

Ebben az szerepel, hogy az Erzsébet Kórházban "a rendelkezésre álló szentesi lelet, valamint az ügyeletes orvos által végzett fizikális vizsgálat alapján megállapítást nyert, hogy a beteg közvetlen életveszélyben nem volt, állapotát stabilnak, szállíthatónak véleményezték, és mivel a fekvőbeteg ellátásra területileg illetékes osztály a Szentesi Belgyógyászati Osztály volt, ezért mentővel oda irányították". Az irat szerint az észlelésről megfelelő dokumentáció készült, amelyet mellékeltek a jegyzőkönyvhöz.

A jogszabály úgy szól, hogy amennyiben stabil a beteg állapota, az orvosnak tovább kell küldenie a beteget Hódmezővásárhelyről, és az ügyeletes doktor "ennél se többet, se kevesebbet nem tett". Megdöbbentő tartja, hogy "ma Magyarországon egy orvosra akarják kenni annak a felelősségét, hogy az egészségügyi ellátórendszerben káosz működik" - fogalmazott. Hozzátette: kiáll a kórházban dolgozó orvos mellett, és reményét fejezte ki, hogy a végleges boncolási jegyzőkönyv választ ad minden kérdésre. (MTI)

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.