Vissza a főoldalra  
Online
2020. feb. 24. hétfő Mátyás

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  23 keresetet nyújtottak be Molnár Lajos határozatai ellen 2007. 04. 12.


A Fővárosi Bírósághoz szerdáig 23 keresetlevél érkezett az egészségügyi miniszter regionális szakellátási normatívákat és az ellátási területek egészségügyi szolgáltatók közötti felosztását tartalmazó határozatai ellen - tájékoztatott a Fővárosi Bíróság.

A keresetleveleket megyei, városi önkormányzatok, valamint kórházak nyújtották be, ezen kívül a Magyar Orvosi Kamara is indított egy pert ebben a tárgyban, amely önmagában tíz miniszteri határozatot támad meg - közölte a sajtótitkárság. Fideszes politikusok szerdán cáfolták, hogy a párt központi utasítás alapján szervezte volna az egészségügyi átalakításokról szóló határozatok bírósági megtámadását, de azt elismerték, hogy adtak jogi segítséget a fideszes önkormányzatoknak a keresetlevél elkészítéséhez. A KDNP szóvivője is cáfolta, hogy bármilyen pártutasítás lett volna az egészségügy átalakításával kapcsolatban.

A távirati iroda annak kapcsán kérdezte Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselőt, Soltész Miklóst, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetvezetőjét és Mikola Istvánt, a Fidesz egészségügyi munkacsoportjának vezetőjét, hogy a Népszabadság információi szerint a Fidesz központja "kötelező erejű" útmutatót készített a reform megtámadásához önkormányzatok, illetve az azok befolyása alatt lévő kórházak számára. A lap azt írta: a birtokukban lévő dokumentumban az szerepel, hogy a párt bírósági keresetlevél-mintát készített az önkormányzatoknak.

Az MTI birtokába került dokumentumban - amelyet március 13-i keltezéssel az intézményfenntartóknak küldtek el - az áll, hogy a Fidesz március 9-i válságtanácskozásán a részt vevő közgyűlési elnökök, polgármesterek arra a közös elhatározásra jutottak, hogy bírósági úton támadják meg az egészségügyi miniszter regionális szakellátási normatívákról és az ellátási területek egészségügyi szolgáltatók közötti felosztásáról szóló közigazgatási határozatait. (MTI)

hvg.hu

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.