Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 17. péntek Antal, Antónia

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Vizitdíj: "néhány csacskaságot" még ki kell gyomlálni 2007. 04. 12.


Habár a minisztercsere miatt az április közepére ígért időpont valamelyest csúszik, azonban még ebben a hónapban sor kerül a vizitdíj-rendelet finomhangolására - tudta meg a Hírszerző Ari Lajostól, a vizitdíj bevezetését koordináló miniszteri biztostól. Szavaiból kiderült, hogy a szakmai bizottság már letette javaslatait a szaktárcának, illetve a kormányfőnek. A módosítás nem jelenti a mentesítettek körének jelentős változását, inkább "néhány csacskaságot" kell kigyomlálni a rendszerből - tette hozzá.

Ari Lajos rámutatott, hogy kettős szorításban van a politika: érdemben nem növelhető, de nem is szűkíthető a vizitdíj-kedvezményezettek száma. Több mint tízmillió magyar állampolgárból mintegy négymillióan élveznek részbeni vagy teljes vizitdíjmentességet: így a 18 éven aluli személyek, a kismamák mintegy százezres köre, valamint a cukorbetegek félmilliós tábora. Ugyancsak nem kérnek vizitdíjat az életmentő beavatkozások esetében, s mentesülnek a vesebetegek és a daganatos megbetegedéssel küzdők is.

A miniszteri biztos elmondta, hogy a mentesített kör további emelése a vizitdíj bevezetésének értelmét kérdőjelezné meg, ugyanakkor az eddig megszerzett mentességet utólag problémás lenne visszavonni, hiszen a mentesség ez esetben már szerzett jognak számít.

MOK

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.