Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 17. péntek Antal, Antónia

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  A mentőknek is fizetni kell majd? 2007. 04. 16.


Be lehetne vezetni a sürgősségi betegszállítást - tartalmazza az a dokumentum, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal készített arról, hogy bevezethető-e a verseny az egészségügyben.

A dokumentum szerint számos országban működik egy olyan rendszer, amelyben a betegszállítás nem teljes egészében az állam feladata, csupán a sürgősségi betegszállítás.

A versenyhivatal által készített dokumentum szerint a minimális egészségügyi ellátás fedezetét a fogyasztási adók emelésével lehetne előteremteni.

A dokumentum azt is feltételezi, hogy a társadalomban egyre nagyobb azok aránya, akik igényt tartanak a jobb minőségű egészségügyi szolgáltatásra, és ehhez a fizetőképességük is megvan.

Ugyanakkor magas azoknak a száma is, akiknek hiányzik a fizetőképességük vagy a fizetési hajlandóságuk ahhoz, hogy választani tudjanak a különböző szintű egészségügyi szolgáltatások közül.

A GVH szóvivője az InfoRádióba elmondta: a dokumentumot egy vitaanyagnak szánták. Hozzátette: megállapításaik szerint a verseny az egészségügy bizonyos részén igen hasznos lehet a betegeknek is, máshol azonban nem képes önmagában orvosolni a problémákat.

InfoRádió / Torda Júlia

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.