Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 17. péntek Antal, Antónia

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Az EU esélyegyenlőséget követel mindenkinek 2007. 04. 16.


Az első európai egyenlőségi csúcs alkalmából Vladimir Spidla EU szociális biztos a 2007. évet hivatalosan az esélyegyenlőség évének nyilvánította. A csúcsértekezlet, amelyen kb. 450 delegált vett részt egész Európából, azt a célt követte, hogy speciális intézkedéseket állapítson meg az esélyegyenlőség végrehajtására és bevált gyakorlatokat cseréljen ki, hogy maximalizálja a sokaságból való hasznot az emberek és a társadalom számára. A találkozót a német családügyi és ifjusági miniszter asszony vezette.

Az Európai Bizottság az esélyegyenlőség évéért sokat tett: az embereknek jobban informáltaknak kell lenniük jogaikról, gyakorlati hozzájárulást kell tenni az esélyegyenlőség megvalósítására és be kell mutatni egy reális sokrétűség előnyeit a társadalomban. Igy a csúcsértekezlet olyan kulcsszavak felé irányul, mint jogok, képviselet, elismerés és tiszteletbentartás.

Ahhoz, hogy az év siker legyen, mondta Spidla, a nemzeteknek kötelességük, hogy konkrét ajánlásokat tegyenek és nemzeti stratégiákat alakítsanak ki. A polgárok kívánsága, hogy több diszkriminációs védelmük legyen és mindenkinek a törvény előtti egyenlősége szellemében az élethez való diszkrimináció nélküli jogot élettel kell megtölteni.

Ezeknek az intézkedéseknek nem szabad csak az EU térségre korlátozódniuk, hanem tartalmazniuk kell a harmadik országokból való emberek integrációját is. A kampány decentralizálásának biztosítania kell, hogy az esélyegyenlőség a 2007. éven kívül további projektekben és kezdeményezésekben is visszatükröződjön.

Eureport social, 2007, 15, 1-2, 4-5.
(Tömörítvény)

Kövesi Ervin

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.