Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Kapcsolodo szakteruletek - Társadalom-orvostan -
Társadalom-orvostan
Társadalom-orvostan

A szuicid kísérletek diagnosztikus és prevenciós háttere - áttekintés a WHO/EURO Multicentrikus Európai Szuicidiumkutatás Pécsi Centrumának kétéves adatai alapján
LAM 1997;7(4): 242-254.
Összesen 553, szuicid-kísérletet elkövetett beteg közül 101 esetében részletes strukturált interjút végeztek. A többi résztvevő európai centrum eredményeitől eltérően a pszichiátriai diagnózisok gyakrabban szerepeltek a betegek anamnézisében, magasabb volt az ismételt kísérletek aránya, és az elkövetők gyakrabban jelentkeztek a családorvosnál a szuicid kísérlet előtt. Jelentős lehetőségek vannak tehát a prevenció és az intervenció területén.
Eredeti közlemény
Absztrakt
Az emberi genom megismerésének egészségügyi és társadalmi kihatásairól
Orv Hetil 2001;142(15):791-793.
Az ember örökítő anyagának teljes feltárása alapvetően új orvosi-egészségügyi lehetőségeket teremt, új etikai, jogi normák kialakítására kényszerít, s jelentős mértékű gazdasági, társadalmi kihatásokkal jár.
Esetismertetés
Absztrakt
A Down-szindrómás szívbeteg csecsemők és gyermekek életkilátása 1974-1997 között
Cornea 2001;20(2):230-2.
A szerzők Magyarországon 1974-1997 között nyilvántartott 359 Down-szindrómás szívbeteg csecsemő és gyermek életkilátásait vizsgálták a műtéti lehetőségek vonatkozásában.
Eredeti közlemény
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.