Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Kapcsolodo szakteruletek - Válogatott írások a British Medical Journal-ből -
Hangok
Hangok 1997- Hangok 1998- Hangok 1999- Hangok 2000- Hangok 2001

Bocsánat a zavarásért, de...
BMJ Magyar Kiadás 2001;9(4):240.
A csöngő mindig különlegesen sürgetően szól, ha akad olyan ritka alkalom, amikor a papírmunka és a lefekvés közt végre jut fél óra arra, hogy egy könyvvel a nagy karosszékbe húzódjak. Ezúttal ideges, háziasszonynak látszó nőszemély volt az, kötényben. Nagyon fiatalnak és határozatlannak tűnt, akár a lányom lehetne - gondoltam.
Hír
Absztrakt
Állati egészségügy
BMJ Magyar Kiadás 2000;8(5):320.
Elbűvölő dolgokat lehet látni az Animal Planet nevű kábelcsatornán, főleg az Animal Doctor című sorozatban. Sebzett lábú tigrisektől horgot nyelt hattyúkon át a drótba szorult varangyosbékáig mindenféle állat gyógyítását figyelemmel kísérhetjük.
Eredeti közlemény
Szemlézés
Keresek egy embert...
BMJ Magyar Kiadás 2000;8(4):256.
Egyszer egy dr. Mumps nevű háziorvosnak az egyik betege leesett a tetőről, és történetesen arra az Elit Klinikára szállították, amely reggelente a rádióban hirdeti magát. Gondolt egyet ez a dr. Mumps, és telefonált a klinikára, hogy érdeklődjön, hogy van a beteg.
Szerkesztőségi közlemény
Szemlézés
Miért járnak a felnőttek dolgozni?
BMJ Magyar Kiadás 2001;9(1):64.
Nemrégiben a napi sajtóban tudományos kutatásról számoltak be, amelynek során kisgyerekeket arról kérdeztek, milyen a bölcsődéjük, és mit csinál anyu és apu, amikor dolgozik.
Szerkesztőségi közlemény
Absztrakt
A sors kegyeltjei
BMJ Magyar Kiadás 1998;6(6):
- Valamilyen sorszerű dolog irányítja ezt az egészet! - gondolta, ahogy elsuhant mellette az autó, amely kis híján elütötte. - Akárcsak a vizsgálataimat: akinek meg kell gyógyulnia, az placebóval is meggyógyul.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
Csehov pezsgője
BMJ Magyar Kiadás 2000;8(6):386.
Száz évvel ezelőtt egy különös tradíció élt a német és az orosz orvoslásban; a szakmai etikett egy példája, amelyről mindaddig nem is hallottam, amíg nem olvastam Donald Rayfield nagyszerű könyvében (Anton Csehov élete).
Eredeti közlemény
Szemlézés
Ragadd meg a pillanatot!
BMJ Magyar Kiadás 2000;8(3):192.
Egy betegem temetésén vettem részt a közelmúltban, aki egyben a barátom is volt. Halála mélyen elszomorító számomra, több okból is.
Eredeti közlemény
Szemlézés
Ez a tabletta megmentheti az életét!
BMJ Magyar Kiadás 2000;8(2):128.
A kétes hatású termék is kapós lesz, ha ilyen hangzatos felirattal címkézik fel: ,,Ez megmentheti az életét!"
Szerkesztőségi közlemény
Szemlézés
Mit is írt a Hogyishívják?
BMJ Magyar Kiadás 1998;6(6):400.
Bajban vagyok, mégpedig megérdemelten. Írtam nemrég egy jegyzetet, amely a londoni BMJ Hangok rovatában meg is jelent. Vidáman élcelôdtem az orvosok körében manapság felkapott újfajta módin, hogy álláspályázataikkal benyújtott életrajzukban igyekeznek elkerülni szakképesítéseik hivatalos megnevezését.
Hír
Absztrakt
E havi új(don)ságaink
BMJ Magyar Kiadás 1998;6(1):64
Jó néhányszor hallhatjuk, hogy húszezerféle orvosi folyóirat jelenik meg. Feltehetôen bűntudatot kellene éreznünk, amiért nem olvassuk ôket.
Hír
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.