Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Ortopédia -
Boka, láb
A boka és a láb degeneratív betegségei- A boka és a láb statikai betegségei- Előláb deformitásai (Hallux valgus és kapcsolt betegségek)- Fejlődési rendelleneségek a lábon (kivéve dongaláb)- Gyulladásos betegségek- Statikai elváltozások a lábon

Talocalcanealis ízületi subluxatio felnőttkori, szimptomatikus harántboltozat-süllyedés mellett
J Bone Joint Surg Am 1999;81(8):1147-54.
Felnőttkori, szerzett, szimptomatikus harántboltozat-süllyedésben szenvedők és egészségesek talocalcanealis ízületét hasonlították össze a CT-felvételek háromdimenziós rekonstrukciójával. Harántsüllyedés mellett terheléskor jelentős ízületi subluxatio tapasztalható.
Rövid közlemény
Szemlézés
Krónikus felső ugróízületi instabilitás akut szalagsérülés korai funkcionális kezelése után
MR Kossuth 2000.12.19. 18:16
A sportolók I-II. fokú bokaszalag-sérüléseinek döntő többsége jól reagál a korai funkcionális konzervatív kezelésre, a sportképességet befolyásoló maradványtünetek csekély számban fordulnak elő.
Eredeti közlemény
Szemlézés
A boka degeneratív betegségeinek sebészi kezelése
Int Orthop 2000;24(1):36-9.
A bokaízületi arthrosis műtéti kezelésére többféle megoldás ismert. A megfelelő eljárás megválasztásához az elváltozás súlyosságának és etiológiájának, az ízületi érintettség mértékének, a beteg életkorának figyelembevétele elengedhetetlen.
Eredeti közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.