Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Kardiológia -
Intervencionális kardiológia
Diagnosztikai problémák, komplikációk kezelése- Primer/urgens angioplastica- PTCA és stent-implantatio, intravascularis ultrahang, coronaria-rheologia- Transradialis katéterezés és PTCA

Primer angioplastica összehasonlítása az intravénás thrombolyissel az akut myocardialis infarktus kezelésében. Meghatározhatók-e azok a betegcsoportok, akik számára a primer angioplastica a jelenti a leghatékonyabb kezelést? A Maximal Individual Therapy i
J Am Coll Cardiol 2001;37(7):1827-35.
A szerzők az akut myocardialis infarktusban (AMI) végzett primer angioplastica hatékonyságát vizsgálták a rutin klinikai gyakorlatban a hagyományos intravénás thrombolysissel szemben. Két nagy infarktusos adatbázis elemzésével megállapították, hogy a primer angioplastica kisebb kórházi mortalitással járt, tekintet nélkül a vizsgált - egyéni kockázatot meghatározó - alcsoportokra.
Eredeti közlemény
Szemlézés
Arteria renalis-szűkületek kezelése stentimplantatióval
Orv Hetil 2001;142(11):561-4.
Intervenciós radiológiai módszerek alkalmazása az arteria renalis szűkületének kezelésében. Aluldiagnosztizált betegség - túlságosan ritkán alkalmazott módszerek.
Rövid közlemény
Szemlézés
Postinfarctusos bal kamra szabadfali rupturájának sikeres műtéti megoldása új módszerrel
Orv Hetil 2001;142(24):1269-1271.
A 78 éves férfibetegnél akut transmuralis myocardialis infarctus következtében a bal kamra szabadfali rupturája lépett fel. Az azonnali szívműtét során Magyarországon első ízben varrat nélküli technikával, kétkomponensű szövetragasztó és műanyag folt felhasználásával sikeres beavatkozás történt.
Esetismertetés
Absztrakt
Koszorúér-angioplasztika 70 éves kor felett
Orv Hetil 2000;141(35):1911-3.
A szerzők elemzik az 1992 januárja és 1998 decembere között 196, 70 éves vagy idősebb betegben történt perkután transzluminális coronaria-angioplasztika (PTCA) eredményeit.
Eredeti közlemény
Absztrakt
A szénhidrát-anyagcsere állapota és a sikeres percutan coronariarevascularisatiót (PTCA) követő kórlefolyás cukorbetegek esetében.
Am Heart J 2001;141:117-23.
A cukorbetegeség késői szövődményei, ha már előrehaladott betegség képében vannak jelen, sokszor a leggondosabb és legszakszerűb orvosi beavatkozás ellenére is visszafordíthatatlanok és az orvosi beavatkozás is a szokásosnál több veszélyt rejt magában. A vizsgálat eredményei azt igazolták, hogy a súlyos coronariabetegségben szenvedők esetében a PTCA-t követő korai és késői szövődmények megjelenése már független az anyagcsere-állapottól.
Eredeti közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.