Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Kardiológia -
Arrhytmiák
Arrhytmiák mechanizmusa- Elektrofiziológiai vizsgálatok- Pacemaker- és implantábilis cardioverter-defibrillátor-terápia

Posztoperatív pitvarfibrilláció okai, gyakorisága, megelőzése és kezelése szívsebészeti betegeknél
MR Kossuth 2001.05.03.
A tanulmány szerzőinek célja a nyitott szívműtétek után, az első három posztoperatív napon fellépő pitvarfibrilláció incidenciájának és lehetséges okainak vizsgálata volt. A vizsgálatba összesen 302 beteget vontak be.
Eredeti közlemény
Absztrakt
Az ischaemiás szívbetegséghez társuló életveszélyes kamrai tachyarrhythmiák kezelése - Antiarrhythmiás gyógyszer vagy implantabilis cardioverter-defibrillátor?
Am J Kidney Dis 2001;37(Suppl 2):s39-s47.
Jelenleg az AHA/ACC 1998-as ajánlása alapján az implantabilis cardioverter-defibrillátor alkalmazása az elsőként választandó kezelés a hirtelen (arrhythmia okozta) szívhalál szekunder prevenciójában, amelyet minden egyes beteg esetében mérlegelni kell. A jövőben az antiarrhythmiás készülékek és gyógyszerek együttes adása, az úgynevezett hibrid kezelés alkalmazása várható.
Összefoglaló közlemény
Absztrakt
Biatrialis ingerlés - A gyógyszerrezisztens paroxizmális pitvarfibrilláció nonfarmakológiás kezelésének újabb lehetősége
Orv Hetil 2001;142(5):235-40.
A biatrialis ingerlés ígéretes nonfarmakológiás terápia gyógyszerrezisztens, paroxizmális pitvarfibrilláció megelőzésében. A szerzők az első magyarországi biatrialis pacemakerekkel kapcsolatos tapasztalataikat írják le.
Eredeti közlemény
Absztrakt
Jobb Tawara-szár-blokk és ST-eleváció a jobb mellkasi elvezetésekben: a hirtelen halál markere
Ophthalmology 2000;107:2240-8.
A szerzők egy specifikus EKG-eltéréssel és anamnesztikus syncopéval, malignus kamrai ritmuszavarokkal járó esetet ismertetnek.
Esetismertetés
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.