Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Kardiológia -
Gyermekkardiológia
Egyéb, nem veleszületett gyermekkori szívbetegségek- Kongenitális szívbetegségek diagnosztikája és kezelése

Aortaív-interruptio és kamrai septumdefektus sikeres, kétszakaszos sebészi kezelése újszülött- és csecsemőkorban
LAM 1998;8(1):42-5.
A tíznapos újszülött kritikus állapotát a B típusú aortaív-interruptio (az aortaív folytonossága megszakadt a bal arteria carotis communis és a bal arteria subclavia eredése között, az aberráns jobb arteria subclavia az aorta descendensből ered), valamint ductus arteriosus persistens, kamrai septumdefektus és pulmonalis hypertonia okozta.
Esetismertetés
Absztrakt
Kawasaki-betegség
BMJ Magyar Kiadás 2000;8(6):364
A Kawasaki-betegség napjainkra első helyre került a gyermekkori szerzett szívbetegségek sorában. Időben történő kórismézése a heveny szívhalál és az egyéb súlyos szövődmények, továbbá a későbbi ischaemiás szívbetegség elkerülése céljából rendkívül fontos.
Összefoglaló közlemény
Absztrakt
Infracardialis típusú teljes tüdővéna-transzpozíció sikeres sebészi kezelése
Hippocrates 2000;2(6):352-4.
A szerzők két újszülött esetét ismertetik. Mindkét betegnél szűkület állt fenn a közös tüdővénás törzsből a vena cava inferiorba, illetve a vena portae-ba elvezető vénán, amely súlyos pulmonalis hypertoniához vezetett.
Esetismertetés
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.