Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Pszichiátriai szakápolástan -
A pszichiátriai ápolás története, irányzatai
A pszichiátriai ápolás története, irányzatai- A pszichikum működésének zavaraiban szenvedők ápolása- Ápolási modellek a pszichiátriában- Biológiai és epidemiológiai pszichiátriai alapismeretek- Neurózis- és pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvedők ápolása- Organikus pszichoszindrómákban és demenciában szenvedők ápolása- Pszichiátriai betegellátás jogi vonatkozásai- Skizofréniák, affektív és pszichoreaktív kórképekben szenvedők ápolása- Személyiségzavarok és szenvedélybetegségekben szenvedők ápolása

A nappali kórház szervezési tapasztalatai
Rehabilitáció 2001;11(4):12-5.
A nappali kórház olyan "átmeneti intézmény" az osztályos és az ambuláns ellátás között, amely lehetővé teszi a beteg fokozatos, lépcsőzetes rehabilitációját, a pszichiátriai kontroll mind indirektebb formáinak alkalmazását, a mind önállóbb életvitel gyakorlását.
Szemlézés
A közösségi pszichiátriai mozgalom gyökerei
LAM 1999;9(11):830-9.
Az összefoglaló közlemény szerzője bemutatja a modern pszichiátria azon irányzatát, amelyben a kórházi pszichiátriai betegellátás mellett más fontos, de nem intézeti szolgáltató(k) is helyett kapnak. A szerzők a nemzetközi történeti kitekintésen túl a hazai eredményeket és a kialakítás nehézségeit is összefoglalják a témával kapcsolatosan.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.