Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Pszichiátriai szakápolástan -
Ápolási modellek a pszichiátriában
A pszichiátriai ápolás története, irányzatai- A pszichikum működésének zavaraiban szenvedők ápolása- Ápolási modellek a pszichiátriában- Biológiai és epidemiológiai pszichiátriai alapismeretek- Neurózis- és pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvedők ápolása- Organikus pszichoszindrómákban és demenciában szenvedők ápolása- Pszichiátriai betegellátás jogi vonatkozásai- Skizofréniák, affektív és pszichoreaktív kórképekben szenvedők ápolása- Személyiségzavarok és szenvedélybetegségekben szenvedők ápolása

Mégis kinek a szükséglete, avagy a megfordított Maslow-piramis
BMJ 1996;313:1657-8.
A mai korszerű betegközpontú ápolási filozófia és az Egészségügyi Törvény előírásai értelmében a pszichiátriai osztályon is előtérbe kerül az ápolási folyamat szerinti betegápolás és az ennek megfelelő dokumentációvezetés. A publikáció szerzője arra keresi a válasz, hogy miben különböznek a pszichiátriai betegek szükségletei az egyéb, nem mentális eredetű betegségekben szenvedőkétől.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
A schizophren betegek közösségi ellátásának alapelvei
BMJ 1997;314:1531-5.
A schizophren betegek gondozása igazán hatékonyan csak kombinált gyógyszeres, pszicho-illetve szocioterápiás beavatkozásokkal valósítható meg. A gyógyszeres kezelés mellett segítenünk kell a beteg beilleszkedését a társas környezetbe, az önálló életvitel kialakítását és együttélését a betegséggel.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.