Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Pszichiátriai szakápolástan -
Személyiségzavarok és szenvedélybetegségekben szenvedők ápolása
A pszichiátriai ápolás története, irányzatai- A pszichikum működésének zavaraiban szenvedők ápolása- Ápolási modellek a pszichiátriában- Biológiai és epidemiológiai pszichiátriai alapismeretek- Neurózis- és pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvedők ápolása- Organikus pszichoszindrómákban és demenciában szenvedők ápolása- Pszichiátriai betegellátás jogi vonatkozásai- Skizofréniák, affektív és pszichoreaktív kórképekben szenvedők ápolása- Személyiségzavarok és szenvedélybetegségekben szenvedők ápolása

A női alkoholizmus ápolói megítélése
Nővér 2002;15(3):15-8.
Amikor az alkoholizmusról beszélünk, legtöbbször férfi alkoholbetegre gondolunk. Annak ellenére, hogy a női alkoholbetegek száma egyre növekszik, hajlamosak vagyunk a jelenséget szigetszerű problémaként kezelni.
Eredeti közlemény
Szemlézés
Az ápoló mint egészségnevelő (az alkoholizmus témakörében).
Eur Respir J 2000;16:704-9.
A szerző vizsgálatának célja az volt, hogy feltárja és leírja az alkoholfogyasztási szokásokat a 16-17 éves populációban, illetve felderítse az alkoholfogyasztás okait, a tanulók ismereteit az alkoholfogyasztást korlátozó intézkedésekről, a rendszeresen fogyasztott alkoholról és a fogyasztás helyéről.
Eredeti közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.