Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Pszichiátriai szakápolástan -
Skizofréniák, affektív és pszichoreaktív kórképekben szenvedők ápolása
A pszichiátriai ápolás története, irányzatai- A pszichikum működésének zavaraiban szenvedők ápolása- Ápolási modellek a pszichiátriában- Biológiai és epidemiológiai pszichiátriai alapismeretek- Neurózis- és pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvedők ápolása- Organikus pszichoszindrómákban és demenciában szenvedők ápolása- Pszichiátriai betegellátás jogi vonatkozásai- Skizofréniák, affektív és pszichoreaktív kórképekben szenvedők ápolása- Személyiségzavarok és szenvedélybetegségekben szenvedők ápolása

Szkizofréniában szenvedő betegek risperidone kezelésének egészség-gazdaságtani szempontjai
A szkizofrénia a fejlett országokban a legköltségesebb pszichiátriai betegség mind pénzügyi szempontból, mind szociális hatását tekintve. A betegek és családjuk nem orvosi jellegű költségei, és az egyének és környezetük szenvedéséből származó, anyagiakban nem kifejezhető szociális teher mellett, az egészségügyi ellátás közvetlen kiadásai is igen jelentősek.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
A depresszió ambuláns farmakoterápiája
LAM 1999;9(11):847-51.
A zavartalan életvitel, a funkcióképesség és a biztonságosság alapján ma nemzetközileg egyre általánosabb az ajánlás, hogy a depressziós járóbetegek kezelését elsőként többnyire az SSRI vagy RIMA típusú gyógyszerekkel helyes elkezdeni, és csak szükség esetén, a második lépcsőben mérlegelni a hagyományos, nem szelektív szerotoninreuptake-gátló gyógyszerek adását.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
Gyógytorna a pszichiátriai betegségek gyógyításában
MR Kossuth 2001.10.25.
A Szegedi Tudományegyetem Neuropszichiátriai Osztályán a betegforgalmi adatok szerint igen sok depressziós beteget kezelnek. A gyógytorna a pszichiátriai kezelési terv része, a szerző részt vesz abban a csapatmunkában, amelynek eredménye a betegek átmeneti vagy teljes gyógyulása.
Rövid közlemény
Szemlézés
Új utakon a depresszió és a pszichotikus betegségek gyógyszeres kezelésében
LAM 1999;9(11):840-6.
A modern antidepresszívumok és antipszichotikumok alkalmazásával - magas áruk ellenére - jelentős eredmény érhető el mindkét betegség súlyos közgazdasági terheinek csökkentésében, tehát a korszerű szerek alkalmazásának korlátozását szakmai és gazdasági szempontok nem indokolják.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.