Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Pszichiátriai szakápolástan -
Neurózis- és pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvedők ápolása
A pszichiátriai ápolás története, irányzatai- A pszichikum működésének zavaraiban szenvedők ápolása- Ápolási modellek a pszichiátriában- Biológiai és epidemiológiai pszichiátriai alapismeretek- Neurózis- és pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvedők ápolása- Organikus pszichoszindrómákban és demenciában szenvedők ápolása- Pszichiátriai betegellátás jogi vonatkozásai- Skizofréniák, affektív és pszichoreaktív kórképekben szenvedők ápolása- Személyiségzavarok és szenvedélybetegségekben szenvedők ápolása

A munkaterápia mint a pszichiátriai rehabilitációs folyamat katalizátora
Rehabilitáció 1996;5(1):29-31.
A pszichiátriai rehabilitációban a munkaterápia különleges jelentőségű, mert a kóros motivációs rendszereket - egyfelől a munkavégzés kapcsán - kedvezően befolyásolja, másfelől a munkaterápiás csoport hatása révén a viselkedésre gyakorol erőteljes befolyást. A munkaterápia a reszocializáció folyamatában betöltött szerepe révén válik jelentőssé.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
A szociális rehabilitáció
LAM 1999;9(11):818-23.
A szociális rehabilitáció a segítő-kliens kapcsolaton alapuló összetett támogató folyamat, mely a gyógyítás része. A szociális munkás tudásával és odafigyelésével segíti a kliensét, aki fokozatosan önállósul és megtanul képességeivel élni. Ez a folyamat aktivitást igényel a segítőtől és a klienstől is.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.