Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Alapellátás-otthoni szakápolás -
Prevenció
Az alapellátás hazai fejlődése, felépítése, feladatai- Betegellátás és gondozás- Krónikus betegek ápolása otthon- Nemzetközi tapasztalatok- Otthoni szakápolás- Prevenció- Rehabilitáció

Érbetegségek rehabilitációja - közös felelősség
MR Kossuth 2001.10.04.
Hazánkban a cardiovascularis mortalitás az utóbbi években változatlanul, több mint 50%-kal a halálokok között első helyen áll. Különösen fontos, hogy az érbetegségben szenvedők rehabilitációjáról szó essék, hiszen ez magába foglalja, nemcsak az érbetegek utókezelését, hanem a megelőzést, a betegek szűrését, illetve szükség esetén a megfelelő szakintézetbe küldést is.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
Az ápoló mint egészségnevelő (az alkoholizmus témakörében).
Eur Respir J 2000;16:704-9.
A szerző vizsgálatának célja az volt, hogy feltárja és leírja az alkoholfogyasztási szokásokat a 16-17 éves populációban, illetve felderítse az alkoholfogyasztás okait, a tanulók ismereteit az alkoholfogyasztást korlátozó intézkedésekről, a rendszeresen fogyasztott alkoholról és a fogyasztás helyéről.
Eredeti közlemény
Szemlézés
Dzsakartai Nyilatkozat, Egészségmegőrzés a XXI. században
N Engl J Med 2001;344(2):102-7.
1997-ben Dzsakartában rendezték meg az Egészségmegőrzés 4. Nemzetközi Konferenciáját Új kor új szereplői: az egészségmegőrzés irányai a XXI. században címmel. A téma iránt érdeklődők az egészségmegőrzés korábbi eseményeiből kiindulva ismerhetik meg a XXI. századra szóló útmutató irányelveket, melyeket remélhetőleg Magyarországon is sikeresen lehet meghonosítani és alkalmazni.
Szerkesztőségi közlemény
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.