Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Alap- és szakápolás - Alapellátás-otthoni szakápolás -
Rehabilitáció
Az alapellátás hazai fejlődése, felépítése, feladatai- Betegellátás és gondozás- Krónikus betegek ápolása otthon- Nemzetközi tapasztalatok- Otthoni szakápolás- Prevenció- Rehabilitáció

Gátizomtorna a nők életminőségének javítására
Nővér Praxis 2002;5(8):39-41.
A gátizomtornát magába foglaló intim torna, egy speciális egészségvédő - és helyreállító tréning, a kismedencei szervek és a gát védelmét tudatosítja. Életmódi tanácsokkal kiegészítve egy komplex egészségnevelő, egészségfejlesztő program.
Eredeti közlemény
Szemlézés
A rehabilitáció lehetőségei és korlátai stroke-ban
BMJ 1997;315:85-8.
A szerző a stroke-ellátás és a rehabilitáció területén szerzett sokéves kutatómunka tapasztalatai alapján foglalta össze az alkalmazható módszerek elveit, törvényszerűségeit. Külön fejezetben emelte ki a stroke-rehabilitáció eszközeit, illetve a rehabilitáció határait és korlátjait.
Összefoglaló közlemény
Szemlézés
Stroke-beteg otthoni rehabilitációjának lehetőségei
Nővér 2001;14(1):7-13.
A stroke-betegek otthoni ellátása komplex és rehabilitációs szemléletű ellátást igényel. Az esetismertetésben leírt középkorú férfi rehabilitációját csak szakmailag igen jól felkészült team tudja felvállalni az otthoni szakápolás keretei között.
Esetismertetés
Szemlézés
Orvosi rehabilitáció
BMJ 2001;322(3):219-21.
Az egészségügyi ágystruktúra átszervezése, az aktív ágyak krónikus, illetve rehabilitációs ágyakká történő alakítása, valamint finanszírozási szempontok figyelembevétele miatt különösen fontos tisztázni, hogy mikor beszélünk orvosi rehabilitációról, illetve utókezelésről, hosszú távú ápolásról vagy gondozásról.
Eredeti közlemény
Szemlézés
Az anoxiás agykárosodást szenvedett betegek rehabilitációja reanimáció után
Orv Hetil 2000;141(26):1439-42.
A szerzők a reanimációt követő rehabilitációról és annak eredményéről számolnak be diffúz anoxiás agykárosodást szenvedett betegek esetében. A rehabilitáció során a legnagyobb nehézséget a memória- és figyelemzavar, apraxia, valamint az ataxia okozta.
Eredeti közlemény
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.