Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Hevesi Endre díj a természet tudomány tollnokainak 2002.04.26.

ABSZTRAKT
Hevesi Endrét a tudományos ismeretterjesztő újságírás úttörőjeként tartják számon. Érdekesség, hogy semmiféle tudományos végzettséggel nem rendelkezett, ám lelkes, érdeklődő zsurnaliszta volt. Ő írt először "A gyógyító penész" címmel a Penicillinről. Hogy honnan vett róla tudomást, nos, amikor a faji törvények miatt kizárták az újságírói kamarából, az amerikai rokonok által küldött csomagokból éldegélt.

A csomagokban a réseket újságpapírral tömte ki a rokonság, Hevesi Endre pedig szépen kisimította és elolvasta a lapokat. Mindezt az életműdíjas Pető Gábor Pál mesélte el, aki sokáig együtt szerkesztette Hevesivel a Népszabadság tudományos technika rovatát.

Díjat kapott még Dürr János, a Természet világa és Gábor Zsuzsa, a Népszabadság újságírója, valamint Bozsik József, a Magyar Rádió munkatársa, akinek a kuratórium indoklása szerint elementáris erővel érződik a riportjain a szakmai pontosság, a tudomány és a tudomány képviselői iránti tisztelet és a szép magyar beszéd.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.