Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Kapcsolodo szakteruletek -
Biometria
Biometria

Index Copernicus - a Közép- és Kelet-Európa tudományos folyóiratait rangsoroló rendszer. Miért van szükség index készítésére a régióban?
dr. Graczynski, M.D., Ph.D. Marek R.
BMJ Magyar Kiadás 1998;6(5)

ABSZTRAKT
Az Index Copernicus rangsorolási rendszert Közép-Európa orvosi közösségének tagjai hozták létre. Megalkották a paraméterek öt csoportját, nevezetesen a tudományos, szerkesztési és technikai minőség, továbbá a fogalmazás és megjelenési gyakoriság/piaci stabilitás ismérveit, ezzel megteremtették a rangsorolás lehetőségét. A számszerű megítélés egyértelmű, tárgyilagos. A szabályai mindenki számára igazságosnak mondhatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK
Gének, fekete lyukak, emberősök: 2002 a tudományban
A 2002-es évben nagy lendülettel folytatódott a genetikai információk feltérképezése és az így nyert adatok értelmezése. Miközben megkezdődik a genomika igazi aranykora, egyre mélyebben pillantunk az Univerzum múltjába.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.