Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Kapcsolodo szakteruletek -
Biometria
Biometria

Külföldi folyóiratcikkek a tudományos tevékenység értékelésében
dr. Marton János, dr. Hulesch Helga
Circulation 2001;103:1821-2.

ABSZTRAKT
Az orvostudományi kutatási teljesítmények értékelésében világszerte növekvő szerephez jut az idézetelemzés, ezen belül is a folyóiratok relatív idézettségét jelző impakt faktor. Mivel az alkalmazás során számos nehézség merül fel, sok esetben nem kellő szakértelemmel történik az értékelés. Magyarországon a tudományos fokozatok, álláspályázatok, tudományos címek odaítélésében szinte mindenütt szerepet játszik az impakt faktor. A cikkben az impakt faktornak a tudományértékelésben elfoglalt helyéről esik szó, s a szerzők javaslatot tesznek egy értékelési módszerre, amely segítségével az impakt faktor használatának legtöbb nehézsége kiküszöbölhető. A módszer kiegészíti az MTA Orvosi Tudományok Osztálya által 1994-ben bevezetésre javasolt Hazai Szakirodalmi Mutatót.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.