Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Kapcsolodo szakteruletek -
Szociológia
Szociológia

Egészségügy Nepálban
dr. Eisler Olga, dr. Lajtai László
J Cataract Refract Surg 2000;26:1210-8.

ABSZTRAKT
Két magyar pszichiáter, akik közül az egyik epileptológiai, a másik pedig antropológiai képzettséggel is rendelkezik, többszöri, több hónapos tanulmányutat tett Nepálban. Egy jövendőbeli közösségi alapú epilepszia-program (community-based epilepsy health care pilot project) kidolgozása mellett röviden bemutatják a nepáli - modern és tradicionális - egészségügyi rendszer helyzetét. Nepál igen alacsony gazdasági fejlettségéhez hasonlóan az egészségügyi mutatók igen rosszak, az általános és az egészségügyi infrastruktúra igen alacsony szinten áll. Javaslatokat tesznek arra vonatkozóan, hol lehet egy külföldi, akár magyar orvos számára létjogosultsága a közreműködésnek, a beavatkozásnak.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.