Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek -
Szemészet
Cornea- és sclerabetegségek- Glaucoma- Gyermekszemészet- Népegészségügyi vonatkozások- Retina-, chorioidea- és nervus opticus-betegségek- Szemészeti tumorok- Szemhéj-, conjunctiva- és orbitabetegségek- Szemlencse és cataracta- Szemsérülések- Uveitis- Vitreoretinalis betegségek

Ajánlási listák
A hullámfront analízisen alapuló készülékek működési elve, diagnosztikus és terápiás alkalmazásukról
dr. Nagy Z. Zs., Dr. Szigeti A, R Krueger, Dr. Süveges I
Szemészet 2002;139:175-79.

SZEMLÉZÉS
Készítette: dr. Domsa Patrícia
A közleményben a szerzők ismertetik a hullámfront fizikai fogalmát, illetve a hullámfront-analízis elvén működő aberrométerek fénytani és fizikai működési elvét. Leírják a síkhullám, a térhullám, a hullámfront, az alacsonyabb és a magasabb rendű aberrációk fogalmát. Az új diagnosztikus és terápiás módszerek (Asclepion Shack-Hartmann aberrométer) mérési pontossága ±0,05D. A szerzők ismertetik a mérések során alkalmazott fizikai képleteket és a WASCA analizátor legfontosabb paramétereit.

KOMMENTÁR
A hullámfront-analízisen alapuló refraktív sebészeti eljárások az eddigieknél még pontosabb tervezést és kivitelezést igényelnek. A magasabb rendű aberrációk jelentősége egyre nagyobb.

Irodalmi hivatkozások száma: 1
Ábrák száma: 10
Táblázatok száma: 2

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.