Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Klinikai szakteruletek - Családorvostan -
Családorvoslás
Családorvoslás

Ajánlási listák
Akut porphyriához csatlakozó sensoros neuropathia vizsgálata
Benfotiamin hatása porphyriás neuropathiákban
dr. Pusztai Ágnes, dr. Bor Márta, dr. Breckner Mária, dr. Tasnádi Gyöngyi
Magy Belorv Arch 2ooo: 53: 119-22.

SZEMLÉZÉS
Készítette: dr. Schopper János
Az akut porphyria 3. fázisában jelentős hasi görcsök és fájdalmak, majd a későbbiekben bélmotilitási zavarok és Landry-típusú paresisek jelennek meg. Eddig hazánkban nem volt mód a sensoros neuropathia aktuális állapotát non-invazív módszerrel mérni. A szerzők egy ilyen készülék, a neurométer használatával képesek voltak betegeik állapotát felmérni. A készülék alkalmas arra is, hogy lemérje a Milgamma fájdalomcsillapító hatását, melyet 6 héten belül eredményesnek véleményeztek.

KOMMENTÁR
A szerzők itthon először alkalmaztak non-invazív technikát a sensoros neuropathia mérésére akut porphyriás betegeken. Egyúttal mérni tudták a Milgamma előnyös hatását a betegek fájdalmának csökkentésében.

Irodalmi hivatkozások: 11
Ábrák: -
Táblázatok: 5

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.