Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

A faecalis elasztáz 1 vizsgálat diagnosztikus pontossága pancreas-eredetű maldigestio és vékonybél-eredetű malabsorptio esetén
A szerzők két noninvazív pancreasfunkciós tesztet hasonlítottak össze. Eredményeik szerint a faecalis elasztáz 1 vizsgálat kiválóan alkalmas mind a cystás fibrosis szűrésére, mind a pancreasbetegségekhez csatlakozó maldigestio és a vékonybél-eredetű malabsorptio elkülönítésére.
Szemlézés
Cystás fibrosishoz társuló ritka myocardialis szövődmény
A szerző egy 18 hónapos fiú kisgyermek esetét mutatja be, akinél a cystás fibrosisra jellemző patológiai elváltozások és a bal kamra falának kiterjedt fibrotikus átalakulása volt észlelhető. A hirtelen halál a cystás fibrosis talaján kialakult myocardialis fibrosis következtében, keringési elégtelenség miatt következett be.
Szemlézés
Első lépéseink a praeimplantatiós genetikai diagnosztikában: genetikai vizsgálatok
Fokozott genetikai kockázattal rendelkező házaspárok részére alapvető fontosságú, hogy terhesség-megszakítás nélkül is vállalhassanak egészséges magzatot. A praeimplantatiós genetikai vizsgálat lehetővé teszi a szervezeten kívül megtermékenyített embriók genetikai vizsgálatát, és így csak egészséges embriók kerülnek beültetésre. A szerzők munkájukban ezeknek a vizsgálatoknak az első eredményeit foglalják össze.
Szemlézés
Cystás fibrosis
A közlemény összefoglalja a cystás fibrosis betegség genetikáját, epidemiológiáját, a diagnosztikus lehetőségeket, az érintett szerveket és a prognózist.
Szemlézés
Az exokrin hasnyálmirigy-elégtelenséghez társuló maldigestio: az emésztőszervi patofiziológiai ismeretek és az enzimkészítmények tulajdonságainak figyelembevétele az oki és az egyénre szabott kezelésben
A szerzők rendkívül széleskörű, mégis praktikus összefoglalást adnak e nagy tömegeket érintő, mégis mostohán kezelt betegségcsoport elméleti és gyakorlati vonatkozásairól.
Szemlézés
Gondolatok a tüdőtranszplantáció végzéséről cystás fibrosisban
Hazánkban, szemben a fejlett országok gyakorlatával a tüdőátültetés még megoldásra váró probléma. A szerző a transzplantáció jelentőségét ismerteti közleményében mucoviscidosisban szenvedő betegek esetén.
Szemlézés
A csecsemő – és gyermekkori tápanyag-felszívódási zavarokról
A gyomor- és a belek normális működése különösen fontos a csecsemő- és kisgyermekkorban, amikor az elhasznált energiát is pótolni kell és a fejlődős szervezet építőanyag- és energiaszükségletét is biztosítani kell.
A légmell kezelése cystás fibrosisban
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.