Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Koszorúér-betegség uraemiás betegeknél: etiológia, diagnózis és terápia
A veseelégtelenségben szenvedő betegek több mint 50%-a cardiovascularis okok miatt veszti életét. Jelen tanulmány szerzői a veseelégtelenségben szenvedő betegeknél kialakuló koszorúér-betegség etiológiáját, diagnosztikáját és kezelését foglalják össze.
Szemlézés
Hosszútávfutók sérüléseinek etiológiája és prevenciója
A szerzők a magyar hosszútávfutók sérüléseinek gyakoriságát, típusait és etiológiáját ismertetik.
Szemlézés
Fiatalkori ischaemiás stroke
A fiatalkori ischaemiás stroke gyakorisága a tanulmányban a nemzetközi irodalom adataihoz hasonló. A vezető kockázati tényező a dohányzás és hyperlipidaemia volt.
Szemlézés
Újszülöttkori görcsök
Az újszülöttkori görcsök prognózisát a kiváltó etiológia határozza meg. Koraszülöttek esetén gyakoribbak és rosszabb prognózisúak a jelentkező görcsök.
Szemlézés
A pneumonia etiológiai diagnózisának lehetőségei és korlátai egy éves prospektív vizsgálat alapján
A szerzők osztályukon a pneumonia miatt ápolt betegeknél vizsgálták a betegséget előidéző kórokozókat. Megállapították, hogy egyre több esetben atípusos kórokozó áll a pneumonia hátterében.
Szemlézés
A húgyhólyagi és a paraurethralis endometriosisról
A szerzők két eset bemutatása kapcsán áttekintik a betegség kialakulására vonatkozó feltételezéseket, a patológiát, a tüneteket, a terápiát. Felhívják a figyelmet a diagnosztika nehézségeire.
Absztrakt
A felnőttkori coeliakiáról - 1997-ben
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.