Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Uveitises betegek látási funkciója és vizuális képességei közötti korreláció
A binocularis nagy kontrasztú látásélesség jó mércéje annak, hogy az uveitises betegek hogyan boldogulnak a valós élet körülményei között. A látással összefüggő életminőség a fiatalabb, rossz binocularis látásélességgel rendelkező betegekben a legrosszabb.
Szemlézés
Nagy dózisú intravénás szteroid Behcet-kórban jelentkező súlyos hátsó uveitis kezelésére
A nagy dózisú intravénás szteroidkezelés hatásosnak bizonyult a Behcet-kórban jelentkező súlyos, látást veszélyeztető akut hátsó uveitis kezelésére.
Szemlézés
Uveitis előfordulása frissen diagnosztizált juvenilis krónikus arthritis esetén
A juvenilis krónikus arthritisben szenvedő betegeknél a diagnózis felállítása után nagyon hamar jelentkezhet uveitis, mely szignifikánsan gyakoribb az arthritis korai megjelenése és az ANA-pozitivitás együttes előfordulása esetén.
Szemlézés
Phacoemulsificatiós cataractaextractio és hátsócsarnok-műlencse beültetése uveitises betegeknél
A szerzők uveitises betegeknél phacoemulsificatiós módszerrel végzett és in-the-bag hátsócsarnok-műlencse-beültetéssel kiegészített cataractaextractioműtétek eredményességét vizsgálták. Megállapítják, hogy a műtét általában eredményes.
Szemlézés
Irisnodulusok műtéti eltávolítása sarcoidosisos uveitis kezelésében
Feltételezések szerint az irisgranulomák részt vesznek a folyamatos citokinprodukcióban, és emiatt a perzisztáló gyulladás gócainak tekinthetők. Az irisgranulomák teljes sebészi excíziója segíthet a diagnózis felállításában és a gyógyszeres kezelésre nem reagáló sarcoidosisos eredetű uveitis kezelésében.
Szemlézés
A csarnokvíz nitrogén-oxid szintje Behcet-kóros betegekben
A Behcet-kóros betegekben a csarnokvíz nitrogén-oxid szintje emelkedett.
Szemlézés
Látást veszélyeztető szemgyulladások rövid ideig tartó nagydózisú chlorambucil kezelésének hosszú távú követése
A rövid ideig tartó nagydózisú chlorambucil kezelés megfontolandó lehet a más kezelési módszerre nem reagáló, látást veszélyeztető uveitis kezelésére.
Szemlézés
Uveitises cystoid maculaoedema kezelése intravitrealisan adott triamcinolonnal: az OCT (Optical Coherence Tomography) tanulmány
A szerzők intravitrealisan adott triamcinolon hatását vizsgálták uveitisben kialakult cystoid maculaoedema kezelésében. Mind a funkcionális, mind az anatómiai eredmények a kezelés igen kedvező hatását igazolták.
Szemlézés
Idiopathiás tubulointerstitialis nephritis. Klinikai, laboratóriumi, hisztológiai jellemzők, az etiológiai beosztás nehézsége
Az akut idiopathiás tubulointerstitialis nephritis / uveitis szindróma klinikai jellemzőinek, kezelésének összefoglalása saját esetismertetések és irodalmi áttekintés alapján.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.