Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Az irritábilis bél szindróma kezelése
Az irritábilis bél szindróma a leggyakoribb gasztroenterológiai diagnózis, és egyben a háziorvosi gyakorlatban is az egyik leggyakoribb kórkép. Ez az összefoglaló hasznos útmutatással szolgál a betegség rendkívüli komplexitásának áttekintéséhez.
Szemlézés
A bélbetegségek megelőzhetők
Hogy egyre több embernek okoznak gondot manapság a bélrendszeri problémák, mi sem bizonyítja jobban, mint az ilyen panaszok gyors megszűnését ígérő gyógykészítmény-reklámok. A puffadás, a hasmenés vagy éppen a székrekedés sokak életét keseríti meg, hogy a különféle kórokozók miatti megbetegedésekről, krónikus gyulladásokról és a mind gyakoribbá váló vastag- és végbélrákról ne is beszéljünk…
A funkcionális gasztroenterológiai kórképek korszerű szemlélete
A funkcionális gasztroenterológiai kórképek gyakoriak, a velük kapcsolatos probléma szakmailag jelentős. Ideális terápia nem létezik! Alapvető fontosságú a szoros együttműködés a beteggel, illetve a társszakmák képviselőivel.
Szemlézés
Az irritábilis bél szindróma diagnózisa és komplex kezelése
Az utóbbi évek megegyezései alapján (római kritériumok I., II.) a panaszokon alapuló primer kórismének szerves része a tüneteknek megfelelő kezelés azonnali megkezdése. A terápiában eltérő a stratégia aszerint, hogy a hasmenés, a székrekedés vagy a fájdalom dominál.
Absztrakt
Pszichológiai vonatkozások, pszichoterápiás lehetőségek irritábilis bél szindrómában
Az irritábilis bél szindróma pszichiátriai vonatkozásai közül kiemelhetők a jellegzetes személyiségtényezők (általában depresszív és szorongásos vonások), továbbá egyes pszichiátriai zavarok és az irritábilis bél szindróma közötti komorbiditás, a szexuális abúzus és a stressz szerepe. A pszichoterápiák közül leggyakrabban a viselkedés- és a kognitív terápiák hatékonyságát vizsgálták.
Absztrakt
Figyeljen oda az IBS-szindrómára!
Szervezetünk jelzéseit naponta tapasztalhatjuk. A különféle betegségek, gyógyszerek, a táplálkozási szokásaink, sőt idegállapotunk is befolyásolhatja bélrendszerünk működését. Dr.Bene László, a Péterffy Sándor utcai Kórház gasztroenterológus főorvosa szerint egy nagyon bonyolult, az idegrendszer által minden részében pontosan szabályozott működésről van szó.
A funkcionális emésztőrendszeri kórképek bővülő patofiziológiai modelljei
A funkcionális emésztőrendszeri kórképek gyakorlati problémáit tárgyaló közlemények száma szinte végtelen. A gyakorló orvos által elrendelt korszerű gyógyszerekhatásmechanizmusának megértéséhez azonban nem kerülhető el a bonyolult patofiziológiai jelenségek legalább sematikus megismerése, amihez ez az összefoglaló remek segítséget kínál.
Szemlézés
A funkcionális gasztroenterológiai kórképek korszerű szemlélete
A funkcionális gasztroenterológiai kórképek gyakoriak, a velük kapcsolatos probléma szakmailag jelentős. Ideális terápia nem létezik! Alapvető fontosságú a szoros együttműködés a beteggel, illetve a társszakmák képviselőivel.
Szemlézés
A funkcionális bélbetegségek reprezentánsa: az irritábilis bél szindróma
A kórkép patogenezisét illetően ma már bizonyos, hogy a tünetek kialakulásáért több mechanizmus együttesen felelős: a tápcsatorna motilitási zavarai, a tápcsatorna hiperszenzitivitása, a bélrendszer szenzoros és motoros regulációjának zavara, a központi idegrendszeri percepció és a moduláció zavarai.
Absztrakt
Az irritábilis bél szindróma modern gyógyszeres terápiája
Az irritábilis bél szindróma hatékonyabb és specifikusabb gyógyszeres kezelésének eszközei három fő hatástani csoportba oszthatók: a tápcsatorna-motilitást, a visceralis szenzitivitást, valamint a központi idegrendszeri moduláció zavarait befolyásoló szerekre.
Absztrakt
Az irritábilis bél szindróma diagnózisa és komplex kezelése
Az irritábilis bél szindróma prognózisa quo ad vitam jó, de quo ad sanationem bizonytalan, a terápiás erőfeszítések sokszor szerények. A szerzők erőfeszítése arra irányul, hogy az egyénre szabott legmodernebb protokollt alkalmazzuk.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.