Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Adjuváns kezelés operábilis hasnyálmirigyrák esetén
A szerzők a rezekabilis hasnyálmirigyrák műtétek után alkalmazható kezeléseket tekintik át.
Szemlézés
Az akut hasi sürgősségi esetek új etiológiája cirrhoticus betegeknél: jejunitishez társuló szekunder pneumococcalis peritonitis
A szerzők az irodalomban elsőként számolnak be akut jejunitishez társult szekunder Pneumococcus-peritonitisről.
Szemlézés
A hyperthyreosis sebészi terápiája 10 év tapasztalatainak tükrében
A svéd szerzők a 10 év alatt kezelt hyperthyreosisos betegeik eredményeit foglalják össze és megállapítják, hogy a pajzsmirigy részleges vagy totális eltávolítása biztos kezű sebész által rendkívül jó hatásfokú, alacsony mortalitású, kis rizikófaktorokkal járó terápiás alternatíva. Különösen ajánlott a korábban terápiarezisztens, ophthalmopathiával szövődött súlyos hyperthyreosisban szenvedők esetén.
Szemlézés
Az agysebészet: a legrégebbi bonyolult sebészeti beavatkozás
A legrégebbi bonyolult sebészeti beavatkozás az agysebészet volt. Ősrégi koponya maradványokon gyakran találnak a régészek olyan koponyatetőket, amelyeken emberalkotta furatok, lyukak helyezkednek el. Ilyen átfúrt koponyákra leltek a Prizma Magazin egyik cikke szerint a Kanári szigeteken, Észak-Afrikában, a mai Oroszország területén és tulajdonképpen egész Európában. E nehéz műtéti technikák igazi virtuózai azonban a perui és a bolíviai inkák voltak.
A légmell kezelése cystás fibrosisban
Absztrakt
Synovialis sarcoma
A synovialis sarcoma prognózisát jelentősen befolyásolja a tumor mérete és a metastasisok jelenléte a tumor felismerésekor.
Szemlézés
Savszekréció-gátlás pepticus fekély vérzése esetén: metaanalízis
Vérző pepticus fekélyek esetén a savszekréció-gátló kezelés hatékonysága ellentmondásos. A metaanalízis alapján a szerzők megállapítják, hogy a hatékony savszekréció-gátló kezelés szignifikánsan csökkenti az újravérzések és a sebészi beavatkozások gyakoriságát, de nem befolyásolja a mortalitást.
Szemlézés
A nosocomialis Gram-negatív patogének, a Streptococcus pneumoniae és a Bacteroides fragilis meropenem és komparátorai iránti in vitro érzékenysége Magyrországon - II. rész
A hazai prospektív, 17 laboratórium részvételével történt multicentrikus vizsgálat célja az volt, hogy megbízható adatokat szolgáltassanak a különböző osztályokról, különböző mintákból származó fontosabb Gram-negatív nosocomialis patogének és a Streptococcus pneumoniae, valamint a Bacteroides fragilis antibiotikum rezisztenciájáról.
Szemlézés
Csontmetasztázisok: patofiziológia és kezelési elvek
A csontáttétek döntő többségében az elsődleges tumor lokalizációja az emlő, a vese, a tüdő, vagy a prostata. A kezelés többnyire palliatív, egyedi mérlegelést igényel a sebészi kezelés, illetve ennek kiegészítése egyéb szisztémás kezelési módokkal (radioterápia, kemoterápia, izotópkezelés, biszfoszfonátok).
Szemlézés
Súlyos szén-dioxid-embolizáció utáni sikeres újraélesztés laparoszkópiás cholecystectomia során
A laparoszkópos cholecystectomia egyre gyakrabban végzett beavatkozássá válik. Ez a tanulmány gyakori, de ritkán fatális szövődményre, a gázemboliára hívja fel a figyelmet, tárgyalva a diagnózis és terápia kérdéseit.
Szemlézés
A lágyrészsarcomák helyi kiújulásának prognózisra gyakorolt hatása
A lágyrészsarcomák prognózisát befolyásoló tényezők a következők: a szövettani malignitási fok, a tumornagyság és lokalizáció és a sebészi szél. A helyi recidíva nagy malignitású sarcomára utal, ez azonban önmagában nem oka a rosszabb túlélésnek.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.