Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Adjuváns kezelés operábilis hasnyálmirigyrák esetén
A szerzők a rezekabilis hasnyálmirigyrák műtétek után alkalmazható kezeléseket tekintik át.
Szemlézés
Előrehaladott állapotú colorectalis carcinoma palliatív kemoterápiája: átfogó irodalmi áttekintés és metaanalízis
Előrehaladott állapotú colorectalis carcinomában a kemoterápia hatékonysága vitatott. Az angol szerzők metaanalízise alapján a palliatív kemoterápia késlelteti a betegség progresszióját, 16%-kal javítja a túlélést, de a rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet biztos véleményt alkotni a kezelés életminőségre kifejtett hatásáról.
Szemlézés
Multiágens-kemoterápia, mint a multifokális intraocularis retinoblastoma neoadjuváns kezelése
A multiágens-kemoterápia egyedül nem biztosítja a multifokális intraocularis retinoblastoma gyógyulását. Kiegészítő fokális terápiára is szükség van a tumor progressziójának megakadályozására.
Szemlézés
Terápiás szempontok felnőttkori akut lymphoid leukaemiában
A szerző az ALL kezelésének lehetőségeit foglalja össze, felhívja a figyelmet azokra a terápiás lehetőségekre, melyektől a túlélés javulása várható.
Szemlézés
Csontmetasztázisok: patofiziológia és kezelési elvek
A csontáttétek döntő többségében az elsődleges tumor lokalizációja az emlő, a vese, a tüdő, vagy a prostata. A kezelés többnyire palliatív, egyedi mérlegelést igényel a sebészi kezelés, illetve ennek kiegészítése egyéb szisztémás kezelési módokkal (radioterápia, kemoterápia, izotópkezelés, biszfoszfonátok).
Szemlézés
A colorectalis rák multidiszciplináris kezelése
A szerzők a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán összeállított, a colorectalis daganatos betegek gyógykezelését meghatározó multidiszciplináris ellátási protokollt ismertetik. Céljuk, hogy a colorectalis carcinoma kezelését egységes, a korszerű gyakorlatnak megfelelő elvek alapján végezzék.
Absztrakt
A colorectalis carcinoma multidiszciplináris szemléletű belgyógyászati-onkológiai kezelése
Absztrakt
Szemben a rákkal
Betegségem tíz éve kezdődött, egy anyajeggyel hátul a nyakamon. Nem láttam, csak tükörből: majdnem fekete, mint a szeder, kívülről réteges és kifelé növekvő. Mintha egy pattanás begyulladt volna. Rengeteget napoztam akkoriban, amikor elkezdett vérezni. Az orvosok kezébe kerültem. Egyértelműen rosszindulatú volt a daganat, meg kellett műteni. Kimutatták: melanóma. Kemoterápiát végeztek rajtam, majd három évig tünetmentes voltam...
Az áttétet adó colorectalis carcinoma esetén alkalmazott három kemoterápiás protokoll összehasonlítása a túlélés, a palliáció és az életminőség szempontjából: egy multicentrikus, véletlen besorolásos vizsgálat
Ebben a véletlen besorolásos angol vizsgálatban az előrehaladott colorectalis carcinoma kemoterápiás kezelésére alkalmazott de Gramont- és Lokich-protokollok esetében azonos volt a túlélés, az életminőség-változás és a terápiás válasz. Raltitrexed alkalmazása esetén a terápiás válasz és az átlagos túlélés megegyezett a de Gramont-protokoll eredményeivel, de nagyobb mértékű volt a toxicitás és romlott az életminőség.
Szemlézés
Modellvizsgálatok a rákellenes hatású platinakomplexek transzportfolyamatainak értelmezésére
A daganatos megbetegedések kemoterápiája az elmúlt évtizedek során jelentős fejlődésen ment keresztül. Ennek a fejlődésnek az egyik fő oka a fémtartalmú készítmények növekvő elterjedése, amelyen belül kiemelkedő jelentősége van a platinatartalmú rákellenes szereknek.
Szemlézés
Időskori akut myeloid leukaemias betegek rizikócsoport szerinti osztályozásának prognosztikai jelent?sége
A szerzők időskori akut myeloid leukaemiás betegekben vizsgálták a rizikócsoportok szerinti osztályozás prognosztikai jelentőségét. A osztályozás segít a prognózis megítélésében és a terápia megválasztásában.
Szemlézés
Az akut myeloid leukaemia kezelése
Akut myeloid leukaemiában a prognosztikai tényezők szerepe rendkívül fontos. A kis, standard és a nagy rizikójú betegek kezelése eltérő, prognózisuk különböző.
Szemlézés
Az agresszív melanóma
A rosszindulatú bőrrák legsúlyosabb formáinak egyike a melanoszarkóma. A közelmúltban derült ki a betegségről, hogy azért olyan fenyegető kórkép, mert a kemoterápiás kezelés hatásaira nem reagál, ezzel viszont áldozatának halálát okozz.
Amiért a PGP felelős
Afrikai lakosságának genetikai állományában egyfajta drogrezisztencia gént azonosítottak amerikai kutatók. Ez a gén magyarázatul szolgálhat arra, hogy egyes etnikai csoportok rákbetegei körében miért hatástalan a másikat gyógyító kemoterápiája.
A HER2-status klinikai jelentôsége emlôrákban
Absztrakt
Synovialis sarcoma
A synovialis sarcoma prognózisát jelentősen befolyásolja a tumor mérete és a metastasisok jelenléte a tumor felismerésekor.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.