Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Hetvenöt felnőtt beteg infectiosus arthritisének két éves prospektív vizsgálata
A szerzők felmérése szerint a felnőtt infectiosus arthritisek több mint 90%-ban Staphylococcus aureus, St. epidermidis és Streptococcus törzsek a kórokozók. A gyulladásos laboratóriumi paraméterek közül a CRP volt a legérzékenyebb. A mortalitás ma is magas, a fehérvérsejt szám emelkedése és a vesefunkciók romlása a rossz kimenetel legjobb jelzője.
Szemlézés
Az osteosarcoma és a Ewing-sarcoma kezdeti tünetei, klinikai képe
Mind Ewing-sarcomában, mind osteosarcomában a kezdeti vezető tünet a gyakran éjszaka is jelentkező fájdalom, duzzanat, mely csak az esetek egy részében növekszik folyamatosan, nemritkán intermittálóan hosszabb ideig stagnálhat is. A diagnózis korai felállítása alapvető fontosságú a végtagmegtartás, illetve a betegség prognózisa szempontjából.
Szemlézés
A felnőttkori coeliakiáról - 1997-ben
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.