Vissza a főoldalra
2019. máj. 21. kedd Konstantin
 


    hasznos információ mindenkinek
    szakmai információk
    Online
    Hypermed
    Enciklopédia
    Hold
    Joginfo
    Ismerettár
    Springer oldalak
    Pályázatok
    Olvasósarok
    Moktáv
    Kigyó
    Freemail
    Freeweb
    Adattár

Joginfo
Jogi információk

A JOGINFO Jogi Információs rendszere abban segít, hogy egészségügyi joggal kapcsolatos kérdéseire megtalálja a választ, illetve segítséget nyújt ahhoz, hogy melyik jogszabályt kell alkalmaznia. E helyen a jogszabályok szövegét nem közöljük.

A tájékozódás megkönnyítése érdekében csoportosítottuk az információkat. Az egészségügyi dolgozók számára szóló információk olyan információkat tartalmaznak, amelyek nem az orvosi munka részei, de az egészségügyi szolgáltatás nyújtásához elengedhetetlenek. Az egyes egészségügyi szakfeladatok ellátásához szükséges információk, a szakma-specifikus szabályok jelennek meg ezeken az oldalakon.

Az egészségügyi vezetők számára szerkesztett oldalak az egészségügyi menedzsment számára lényeges ágazati szabályokat gyűjti csokorba.

A közérdekű információs oldalakon rövid cikkeket talál, amelyek az egészségügyi ellátás egy-egy gyakran felmerülő kérdésére adnak összefoglaló magyarázatot, s bár a kérdéshez tartozó jogszabályokat felsoroltuk, célunk inkább a jogban járatlan olvasó segítése.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZER IRÁNT ÉRDELKŐDŐ NEM EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK ELSŐSORBAN EZEKET AZ OLDALAKAT AJÁNLJUK!

A szakorvosi információs oldalakon szakorvosi szakképesítésenként összefoglalást adunk az adott szakterületre vonatkozó hatályos magyar jogszabályokról, ide értve a szakterülethez viszonylag lazábban kapcsolódó, de a napi orvosi gyakorlatban szükséges joganyagot is. Általános összefoglalást adunk a szakterület vezető testületeiről és intézményeiről, a szakképesítés megszerzésével kapcsolatos kulcsinformációkról, valamint bemutatjuk az Európai Unió adott szakterülettel foglalkozó bizottsága elérhetőségét. Az olvasó lista szerű összefoglalást kap a szakterület hazai módszertani leveleiről, irányelveiről és a legfontosabb nemzetközi etikai és szakmai állásfoglalásokról, annak megjelölésével, hogy ezeket hol találja meg.

Ezek szövegét - magyar vagy az eredeti angol változatban - a Módszertani levelek rovatban találhatja meg. Itt csak olyan szövegeket teszünk közzé, amelyek a szakterület tananyagaként vagy hivatalos dokumentumként jelentek meg. A Módszertani levelek és irányelvek korszerűsítése és nyilvántartása évek óta akadozik, a közölt listák hibákat is tartalmazhatnak. A korrekciót folyamatosan végezzük.