Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed - Kapcsolodo szakteruletek -
Szociológia
Szociológia

Egészségügy Nepálban
Két magyar pszichiáter, akik közül az egyik epileptológiai, a másik pedig antropológiai képzettséggel is rendelkezik, többszöri, több hónapos tanulmányutat tett Nepálban. Egy jövendőbeli közösségi alapú epilepszia-program (community-based epilepsy health care pilot project) kidolgozása mellett röviden bemutatják a nepáli - modern és tradicionális - egészségügyi rendszer helyzetét.
Esetismertetés
Absztrakt
Egyetemi hallgatók és nővérek az orvosi közreműködéssel elkövetett öngyilkossággal kapcsolatos attitűdjének összehasonlító vizsgálata - első eredmények
Eur J Anaesthesiol 2000;17(9):537-41.
Míg az eutanázia problémaköre Magyarországon is évek óta az érdeklődés középpontjában áll, az orvosi közreműködéssel elkövetett öngyilkosság témája mindeddig kevés figyelmet kapott. Írásukban a szerzők összefoglalják az asszisztált suicidiummal kapcsolatos legfontosabb szakirodalmi adatokat.
Eredeti közlemény
Absztrakt

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.