Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Jog a halálhoz?
A Nursing Ethics kiadója két jelentős bioetikust kért fel, hogy egy adott történetet értelmezzenek az olvasóknak. Az elemzés két, a halál közelében lévő ember ellátásának morális kérdésével foglalkozik.
Szemlézés
Az ápolónő és a jog, etikai szepmpontok
A cikk kiemeli az ápolói autonómián alapuló felelősségvállalást, valamint a beteg autonómiájának tiszteletben tartásának fontosságát. A törvényes felelősség a szakmai autonómia kiterjedésével egyre inkább növekszik.
Szemlézés
Eutanázia: gyilkosság vagy ellátási forma?
Az elmúlt időszakban Magyarországon is előtérbe került az eutanázia problémája. Mint mindenütt a világon, az egészségügyi ellátásban résztvevők az USA-ban is nagy érdeklődéssel figyelik az eutanáziát támogatók és ellenzők vitáját.
Szemlézés
A cselekvőképesség megállapításának bioetikai elvei
Az új évezred egyik leggyakrabban emlegetett kérdése az orvosetikában és a gyógyítással kapcsolatos jogi értelmezésben, a személy önrendelkezéshez való joga. A tanulmány kiváló lehetőséget ad a tájékozott beleegyezés, a cselekvőképesség és a cselekvőképtelenség bioetikai és jogi szempontból történő értelmezésére.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.