Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Hippokratész vagy Taigetosz - etikai dilemmák az újszülöttsebészetben
A szerző a súlyosan károsodott újszülöttek ellátásának etikai problémáival foglalkozik. Esetismertetések kapcsán mutatja be a kezelés során felmerülő problémákat, és áttekinti a témával kapcsolatos szakirodalmi ajánlásokat.
Szemlézés
Szemészeti fejlődési rendellenességekről
A szerzők ismertetik a szem fejlődési rendellenességeit okozó ártalmakat, a gyakoribb rendellenességeket, a diagnózis felállításához szükséges tennivalókat és a megelőzés lehetőségeit.
Szemlézés
Miért és hogyan határozzuk meg az értelmileg fogyatékos (mentálisan retardált) és más idegrendszeri fejlődési rendellenességben szenvedő gyermekek esetén a kóroki diagnózist? A finn módszer ismertetése
Az értelmi fogyatékosságnak többféle oka lehet. Az ok mindig valamilyen központi idegrendszeri ártalomra vezethető vissza.
Szemlézés
Ételérzékenységek a gyermekkorban
A kisgyerekkori ételallergia első tünetei nagyon gyakran összetéveszthetők a heveny fertőző betegségek tüneteivel. A visszatérő tünetek indokolják a vizelet- és székletvizsgálatok mellett az alapos vérvizsgálatokat és a célirányos orvosi vizsgálatokat is. A gyermekkori ételérzékenység ugyanis zavart kelt az emésztőrendszer működésében, s a felszívódási problémák lassíthatják, illetve meg is akadályozatják a gyermek testi és szellemi fejlődését.
Szemlézés
A magzati echokardiográfia szerepe a szívbetegségek diagnosztikájában és ellátásában
A legsúlyosabb szívfejlődési rendellenességek már az intrauterin életben, a rutin szülészeti ultrahangvizsgálatok alkalmával is felismerhetők. Biztosítani lehet általa a korai diagnózist, ami alapvető a későbbi ellátás szempontjából.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.