Vissza a főoldalra
 
    Címlap
    Enciklopédia
    Ismerettár
    Hypermed
    Étrend
    Ép testben
    Hírarcívum
 
Hypermed
Kapcsolodo szakteruletek- Klinikai szakteruletek- Konferenciák, rendezvények- MEDLINE

Hippokratész vagy Taigetosz - etikai dilemmák az újszülöttsebészetben
A szerző a súlyosan károsodott újszülöttek ellátásának etikai problémáival foglalkozik. Esetismertetések kapcsán mutatja be a kezelés során felmerülő problémákat, és áttekinti a témával kapcsolatos szakirodalmi ajánlásokat.
Szemlézés
A visszautasítás művészete
Az orvosok gyakran konfrontálódnak az általuk kezelt beteggel, illetve azok családjával a kezelés kérdésében, különösen súlyos és terminális állapotú betegek esetén. A döntéshozatalt megkönnyítené az etikai és jogi képzés, és etikusok és etikai bizottságok széleskörű elterjedése.
Szemlézés
Az Európai Etikai Bizottságok tapasztalatai
Az etikai bizottságok szerepe és lehetőségeik az egészségügyi ellátásban minden országban más és más. Az Európában és Angliában mükődő szisztémát mutatja be a szerző.
Szemlézés

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.