Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

 

Érzéki masszázs esetében fontosabb, hogy a masszázst hogyan, mintsem hogy hol kezdjük el. Hagyjunk partnerünknek kellő időt ahhoz, hogy kényelmes helyzetet találjon. Lazítsuk el először saját magunkat, lélegezzünk mélyeket és koncentráljunk a kezeinkre.

Az első érintés a legfontosabb, mert az határozza meg a masszázs egészének a hangulatát. Nyugtassuk kezünket néhány pillanatig partnerünk testén és igyekezzünk közben az érintésben feloldódni. Ezt követően kezdődhet az olajozás. Az olajat ne közvetlenül partnerünk testére öntsük, hanem cseppentsünk néhány cseppet a tenyerünkbe és dörzsöljük el. Kezünk ezáltal fölmelegszik és olajjal telítődik. Ezután kenjük szét az olajat a test azon részén, amelyet elsőként akarunk masszírozni. A beolajozott kéz hamar kihűl. Olajozzuk be alaposan kezünket, hogy fogásaink puhák és folyamatosak lehessenek. Túl sok olajat azonban ne használjunk, mert ebben az esetben a masszázsból ragadós és kellemetlen esemény lesz, sőt még kezünk sem kerül megfelelő kontaktusba partnerünk testével. Ha létrejön a kontaktus, annak a masszázs végéig nem szabad megszakadnia. Ha levesszük kezünket partnerünkről, hogy pl. ismét beolajozzuk, egy másik testrészünkkel, mondjuk lábunkkal vagy karunkkal kell a kontaktust fenntartani. Ha meg kell változtatnunk testhelyzetünket, azt mindig a partnerre figyelve tegyük meg. Gyors mozdulatokat ne végezzünk, mert ezek megtörik a harmóniát.
A masszázs szempontjából nagyon fontos a kézmozdulatok ritmusa. Folyamatosan kövessék egymást a puha és kemény, a lassú és gyors fogások. A testet masszázs közben mindig a maga egészében kell tekinteni. A test egyes részeit egyetlen folyamatos mozdulat keretében kössük egymással össze. Egy fogást sohase szakítsunk meg hirtelen, ha csípőnk vagy vállunk helyzetét meg kell változtatnunk. A fogást ilyenkor körkörös mozdulattal fejezzük be. A fogások a nyakon és a fejen, vagy a karokon és lábakon keresztben is végrehajthatók.
A masszázst ugyanolyan lágyan kell befejezni, mint ahogyan megkezdtük. Kezünket csak lassan vegyük el partnerünk testéről. Legyünk türelmesek és nyitottak a felkeltett várakozásokkal szemben és finom érzékkel engedjünk partnerünk hangulatának. Lehetséges, hogy csak együttalvást kíván, vagy csupán pihenni szeretne, de az is lehet, hogy beszélgetésre vágyik.

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü