Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Az érzéki masszázs az érintésünkből kibontakozó gondoskodástól és gyengédségtől kapja meg értelmét. Érintésünkkel sokkal közvetlenebbül közölhetjük legtitkosabb érzelmeinket partnerünkkel, mint szavakkal.
Ebben a masszázsprogramban a felső test legsérülékenyebb és legérzékenyebb részeire vonatkozó fogássorozatok találhatók. A mell a szeretet, a szomorúság és az öröm székhelye. A mell érintése ezért kellemes érzeteket és vidámságot kelthet, érzelmeket szabadíthat fel és megszabadíthat a belső feszültségektől. Ösztönözzük partnerünket, hogy engedje át magát teljesen gondoskodásunknak. A test intim részeit, így az arcot és a mellet, csak nagyon gyengéden és őszinte érzelmektől fűtve szabad megérinteni. A szeretett ember testét mindig tisztelettel babusgassuk. Kezünkkel fejezzük ki, hogy milyen fontos szerepet játszik partnerünk az életünkben.

Az első gyengédség

Térdeljünk le partnerünk fejéhez és a térdünk között helyezzük partnerünk fejét egy vékony kispárnára. A masszázst kezdjük széles és folyamatos simító mozdulatokkal a mellen, mellkason és vállon át a nyakig és a fejig.
Ezekkel a mozdulatokkal nemcsak a felső test külső körvonalait hangsúlyozzuk, hanem ellazítjuk a mellet, lehetővé tesszük a mélyebb belégzést és felszabadítjuk az érzelmeket. E mozdulatok közben kenjük szét az olajat partnerünk bőrén. A mozdulatokat addig folytassuk, amíg azt nem érezzük, hogy partnerünk teste ellazul és elernyed.

 

Fogjuk át a partnerünk testét mindkét kezünkkel és nyújtó mozdulatokkal húzzuk azt oldalvást a mellkason át fölfelé. A nyújtás a felső testben a hosszúság és könnyűség csodálatos érzetét kelti.
Amikor kezünk eléri a hónaljat, forgassuk el csuklónkat úgy, hogy a hüvelykpárna a mell fölött a váll felé forduljon. Eközben eleinte a hüvelykpárnánkkal, majd amikor a kezünk a váll felé halad, az ujjainkkal fejtsünk ki nyomást. Ezek a mozdulatok megnyújtják a kulcscsont alatti és a mellkas fölötti izmokat és oldják azok görcseit.
Simítsuk körül kezünkkel partnerünk vállait és nyomjuk neki a hüvelykpárnánkat a váll mögötti izomzatnak. Kezünk legyen a gerincoszloptól jobbra és balra úgy, hogy partnerünk nyaka a két meleg kezünkben nyugodjék. Húzzuk végig szorosan két kezünket a nyakszirten és a hajzathoz érve, emeljük meg egy kissé partnerünk fejét. A mozdulat a hajzatban fejeződjék be.

 

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü