Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Biztassuk partnerünket, hogy teljesen ernyedjen el és engedje át testét Önnek. Tehermentesítsük mellkasát és vállát oly módon, hogy nyújtjuk testét és azt kissé megemeljük. Eközben ügyeljünk a saját helyzetünkre. Hátunk legyen egyenes és a mozdulatainknál támaszkodjunk az altestünkre. Ha partnernőnk jóval nehezebb, mint mi, hagyjuk el ezt a gyakorlatot, mert az nagyon megterhelné a hátunkat.

Végezzünk simító mozdulatot a mellcsont fölött és a mellkas mentén kifelé, majd csúsztassuk kezünket partnerünk háta alá oly módon, hogy ujjaink befelé, hüvelykujjaink lefelé nézzenek. Teljes súlyunk latbavetésével húzzuk végig kezünket partnerünk háta alatt úgy, hogy teste kissé elemelkedjék a fekhelyről. Amikor kezünk a hónaljhoz ér, a melleken és a vállakon át simítsunk végig a karokon lefelé.
Hajoljunk előre, fogjuk meg partnerünk csuklóit és emeljük fel két karját, miközben mi magunk feltérdelünk. Partnerünk kinyújtott két karját húzzuk egy kissé fölfelé, hogy nyújtsuk vállízületét. A karokat ezután lassan süllyesszük a vállaktól a könyökök, majd a csuklók felé mindaddig, amíg azok kinyújtva a vállak fölött nem fekszenek. A kezei ernyedjenek el teljesen.
Tágítsuk partnerünk felső testét oly módon, hogy kezünket a törzs két oldalán egyenletes tempóban fölfelé húzzuk, majd a hónalj és a karok mentén lefelé csúsztatjuk. Kezünket hagyjuk néhány pillanatig partnernőnk kezében a gyengéd kontaktus létrejötte érdekében.

 

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü