Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Egy másik személy arcának megérintése nagyon személyes és intim dolog. Arcmasszázs közben erősen koncentráljunk ujjainkra. Érintésünk szilárd, egyenletes és gyengédséget kifejező legyen. A mozdulatok a bőrön mindig az arc környékétől haladjanak kifelé. Ne kezdjük minden átmenet nélkül masszírozni partnerünk arcát, mert ez igen zavaró és kellemetlen lehet. Igazodjunk az arcvonásokhoz és a csontok elhelyezkedéséhez.


Tegyük mindkét kezünket partnernőnk koponyájának tetejére. Hüvelykujjunk a homlokon az orr irányába mutasson. Tartsuk néhány pillanatig így a fejet, majd csúsztassuk kezünket a hajzaton és a fejbőrön.
Fogjuk partnerünk arcát két kezünk közé, helyezzük hüvelykujjainkat a homlok közepére és simítsunk velük a halánték felé. Ismételgessük ezt a mozdulatot, míg az egész homlokot végig nem simítottuk. Befejezésül simítsuk végig a hüvelykujjunkkal a halántékot.
Hüvelykujjunkkal néhányszor körkörösen simítsuk végig halántékot. A hatás rendkívül megnyugtató, gyakran oldja a homlok, fejbőr és a szemfenék feszültségeit.
Tegyük hüvelykujjunk hegyét a szemöldök belső részére és simogassuk a szemöldököt többször kifelé. Kezünk maradjon partnerünk fején.
Ha partnernőnk nem visel kontaktlencsét, ujjaink hegyével óvatosan végigsimíthatjuk lezárt szemhéjait. Ezután nyugtassuk kezünket egy rövid ideig gyöngéden a szemeken.
Helyezzük két hüvelykujjunkat az orrgyökre, csúsztassuk őket az orrcimpák mentén kifelé, majd a pofacsontok alatt kifelé. Két kezünket húzzuk vissza a hajzaton át, majd ismételjük meg néhányszor ezt a mozdulatot. Ha partnerünk mindkét orcája ellazul, az arc egésze is kisimul. Az orca masszírozásakor ujjaink hegyével körkörösen kifelé mozgunk. Ezután az állkapocs környékén masszírozunk.
Az állat hüvelykujjunk apró, lefelé irányuló mozdulataival gyúrjuk meg. Eközben a két hüvelykujj kövesse egymást. Az áll körvonalát követő mozdulatainkat ismételjük meg többször. Ujjaink hegyével gyengéden simítsuk végig partnerünk száját és ajkait. Kövessük az ajkak körvonalát.
A nyakat cirógassuk végig finoman ujjaink hegyével. A mozdulatot az áll körvonala mentén kezeink és ujjhegyeink fel- és kifelé irányuló mozdulataival folytassuk. Hüvelykujjunkkal és többi ujjunkkal apró körkörös mozdulatokat végezve, masszírozzuk meg a fülcimpákat és a fülek körüli részeket. A fül hátsó részét és a külső hallójáratot is simítsuk végig.
A masszázst úgy fejezzük be, hogy ujjainkat gyengéden csúsztassuk át partnernőnk hajzatán, így távolítsuk el a feszültség legapróbb maradványát is A masszírozó számára nagy megelégedettséget jelent, ha látja, hogy partnerének arca kezei között hogyan simul ki és lazul el. A sikeres arcmasszázs mély belső nyugalmat és meghittséget vált ki.

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü