Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Az érzékiség a test egészére kiterjedő állapot, amely érintés útján a test minden sejtjét izgalomba hozza. Valódi érzéki masszázs esetében nemcsak kezeink végeznek bizonyos mozdulatokat, hanem egész testünk beleéli magát a játékba.
Eközben az oldottság, izgalom, enyelgés és féktelenség elemeiből összetevődő, különleges légkör jön létre, amely növeli a kölcsönös odaadást és elmélyíti a bensőséges kapcsolatot. Ez a masszázsprogram a háton kezdődik, majd a mellen és a hason folytatódik. A nyugtató és egyúttal élénkítő hatású mozdulatok a masszázst megnyugtatóvá, de egyúttal izgatóvá is teszik. Legyünk olyan játékosak és pajkosak, ahogyan az pillanatnyi hangulatunknak megfelel. Amikor partnerünk megfordul, mindketten átadhatjuk magunkat az érzéki gyönyöröknek.

Nyugtató fogások

Az érzéki masszázst célszerű a háton kezdeni. Ha partnerünk egy kissé gátlásos vagy feszült, a hátmasszázs a legkevésbé problematikus és közben marad idő az ellazulásra is. A hátat gyakran elhanyagolják, pedig a hát finom érintése a test egészének kellemes. A hát érzéssel való masszírozása a feszültségek csökkenésének és a kellemetlen gondolatok elkergetésének egyik leghatékonyabb módszere.
Üljünk vagy térdeljünk le a hátán fekvő partnerünk mellé és néhány széles, folyamatos mozdulattal kenjünk olajat hátára és lábaira. Ezután következik a hát ellazítása.

Az olaj szétkenésekor végzett mozdulatainkba vigyük át egész testünk mozgását. Tegyünk felfedező utat a háton és kezünkkel közöljük partnerünkkel, mily nagyon tetszik nekünk a bőre, izmai sőt egész teste.
Az izmok merevségét a háton és a törzs két oldalán végzett folyamatos körkörös mozdulatokkal oldjuk. A körözést az óramutató járásával egyezően végezzük, és a két kezünk kövesse egymást. Félkör leírása után egyik kezünket vegyük le a testről, hogy a másik kezünkkel teljes kört írhassunk le.
Végezzünk fejő mozdulatokat a mellkason, a test körvonalai mentén. Egyik kezünket a másik után folyamatosan húzzuk végig a törzs két oldalán. A mellkast simítsuk végig többször is hosszirányban. Ezután térjünk át a test másik oldalára és ott ismételjük meg a fenti mozdulatokat.

 

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü