Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

E pihenőt követően térdeljünk partnerünk térdei közé, hogy kényelmesen hozzáférhessünk fenekéhez és lábához. Ha szükséges, kenjük meg olajjal a lábát. Masszírozzunk mindig a szőr mentén.

Gyengéden simítsunk végig ujjainkkal a hát alsó részén, a fenéken és a combon. Ismételjük meg többször ezt a pillekönnyű mozdulatot, miközben a nyomást alig érezhető érintéssé csökkentjük. Ezután fejtsünk ki nagyobb nyomást ujjainkkal és gereblyézzük végig a test fenti részeit, hogy felélénkítsük azokat.
Ezután ujjainkkal gereblyézzünk a comb belső részén. A test ezen részének érzékenységét úgy növelhetjük, hogy változtatgatjuk a fogások sebességét és erősségét. A térdhajlatban csak puha simító mozdulatokat szabad végezni. Haladjunk végig pajzán pillekönnyű fogásokkal partnerünk két lábán, miközben két kezünk kövesse egymást. Ezután alig hozzáérve haladjunk végig a comb belső oldalán, az érzékeny térdhajlatban egy kissé elidőzve.
Tegyük két kezünket partnerünk fenekére, majd csúsztassuk kezünket a lábakon lefelé, amennyire csak tudjuk. Lábszárunkra ülve feszítsük testünket hátra, majd forgassuk el úgy csuklónkat, hogy mindkét tenyerünket partnerünk lábára helyezhessük. Lélegezzünk mélyen és maradjunk néhány pillanatig ebben a helyzetben.

 

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü