Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Korunk rohamos élettempója mellett tudatosan kell időt szakítanunk arra, hogy ápoljuk az intimitást és a testi közelséget, mert ezek éltetik a partneri kapcsolatokat.
A mindennapi élet terhei és kényszerei gyakran megfosztanak minket attól a testi és lelki erőtől, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy az együttlét értékes pillanatait kiélvezhessük. Előfordulhatnak időszakok, amikor a partnerek egyike teli van energiával és mindenre fogékony, a másik azonban fáradt és elcsigázott. Az energiát ekkor úgy kell hasznosítani, hogy mindkét partnernek haszna legyen belőle. Ez megtörténhet például oly módon, hogy partnerünknek szeretetteljes erősítő masszázst adunk. Az itt következő masszázsprogramnak a partner ellazítása és felélénkítése a célja. A masszázs lehetőséget kínál arra, hogy együttérzésünket és gyengédségünket testi érintéssel partnerünk tudtára adhassuk. A masszázs a test egészét felfrissíti, miközben a felfelé irányuló mozdulatok élénkítik a vérkeringést és energiát szabadítanak fel. A nyugtató és élénkítő fogások váltakozása lazítja a megfeszült izmokat, felfrissíti a partnert és új életerőt önt belé.

Ellazítás és élénkítés

A lábmasszázs alkalmas a test egészének ellazítására és a talpon található számos idegvégződés ingerlése révén kedvezően hat az idegrendszerre. A lábmasszázs testileg-lelkileg megnyugtató. Az ember úgy érzi magát utána, mintha újjászületett volna. Először oszlassunk el némi olajat a lábakon. A kezünkön maradó olaj elég a lábmasszázshoz. Ha túl sok olajat használunk, nem tudjuk a lábat jól megfogni és érintésünk csiklandozza partnerünket. A két lábat egymásután masszírozzuk.

Vegyünk fel olyan helyzetet, amelyből a lábakat lefelé és a csípőkön át végigsimíthatjuk.
Ügyeljünk arra, hogy partnerünk kényelmesen fekhessék hason.
Kenjük szét az olajat a fenéken, majd egymásután a két lábán.

Emeljük fel és tartsuk mindkét kezünkben partnerünk lábát. Tenyerünkkel tartsuk szilárdan a rüsztöt. Nyújtsuk ezt erőteljesen oly módon, hogy hüvelykpárnánkat és hüvelykujjunkat a talp közepétől egyenletesen a talp széle felé húzzuk. Így masszírozzuk végig az egész talpat.
Egyik tenyerünkkel tartsuk partnerünk lábát, a másik kezünk hüvelyk- és mutatóujjával óvatosan, de erőteljesen húzogassuk az összes lábujjat a kis lábujjtól kezdve. Ha szükséges, vegyük a lábat a másik kezünkbe. A hüvelykujj begyével apró körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig a talp egészét. Amikor érezzük, hogy ellazulnak az izmok, növeljük a nyomást. Ezek a fogások a talp rengeteg idegvégződését ingerlik és így a test egészét élénkítik. A boka mindig erősen meg van terhelve és ezért enyhe masszázsa nagyon jó hatású. Hüvelyk- és mutatóujjunkkal simítsuk körül a bokát. A boka mögötti részt a hüvelykpárna apró körkörös mozdulataival lazítsuk el.

 

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü