Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Lazítsuk a lábakat úgy, hogy két kezünket erőteljesen végigcsúsztatjuk partnerünk egész lábán és fenekén. A simító mozdulatokat ismételjük meg többször folyamatosan. Amikor már érezzük, hogy a lábizmok ellazultak, végezzünk a lábikrák és a combok izmain mély gyúrást. A két lábat egymásután masszírozzuk. Térdeljünk a lábak mellé vagy fölé, hogy kényelmesen hajolhassunk partnerünk teste fölé.

Kezeinket párhuzamosan, de ellentétes irányban tegyük keresztbe a vádlin a boka és a térdhajlat között. Csúsztassuk kezeinket erőteljes, de egyenletes nyomással fölfelé. Az érzékeny térdhajlatokban csökkentsük, majd a combon ismét növeljük a nyomást.
Az elöl lévő kezünket csúsztassuk puhán végig partnerünk fenekén, körbejárva a medencét és a csípőt. A másik kéz a comb belső oldalán maradjon. Kezünket folyamatosan és szeretettel vezessük végig a test körvonalain.
Amikor már kezeink párhuzamosan fekszenek a combon, húzzuk azokat egyenletesen lefelé a láb kétoldalán a sarok irányába. Ismételjük meg ezeket a mozdulatokat többször, hogy egyetlen folyamatos mozdulattá váljanak.
A láb további ellazulását fölfelé haladó legyezőszerű mozdulatokkal segítsük elő, a láb hátoldalán és oldalán.
A lábikra és a comb izomzatát széles gyúró mozdulatokkal élénkítsük, miközben a hüvelykpárnánkkal és hüvelykujjunkkal nyomást fejtünk ki. Csúsztassuk vissza kezünket a láb megmasszírozott része mentén, a mozdulatot többször ismételve. Fölfelé irányuló mozdulatoknál mindig erősítsük a nyomást.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü