Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

A láb és lábfej masszázsa után térdeljünk lovaglóülésbe partnerünk combjai fölé vagy térdeljünk melléje oly módon, hogy könnyen elérjük fenekét és csípőjét. Ügyeljünk arra, hogy lovaglóülésben súlyunk ne terhelje partnerünket. A következőkben ismertetett fogásoknál fokozatosan erősítsük a nyomást és növeljük a sebességet, hogy a testnek ez a része fölmelegedjék és felélénküljön.

Mindkét kezünket helyezzük a gerincoszlop aljára, majd csúsztassuk azokat egyenletesen fölfelé és ellentétes irányban kifelé. Ujjaink hegyével nyomuljunk be a medencecsont fölötti szövetbe és nyújtsuk, hogy ezáltal oldjuk a hát alsó részének merevségét. A mozdulatokat a csípők körül és a fenék alatt folytassuk. Eközben mindkét kezünk szorosan kövesse a körvonalakat. Ez után kövessük kezeinket a fenéken át lazán a gerincoszlopra. Ezt ismételjük meg többször.
Dolgozzuk meg a fenék és csípők nagy izombőnyéit erőteljes fogásokkal. Hajlítsuk meg oly módon csuklónkat, hogy a hüvelykpárnánkkal nyomást tudjunk kifejteni. Mozgassuk kezünket apró körökben partnerünk fenekén. Az első félkör legyen erőteljesebb. Ismételjük meg többször a mozdulatokat, majd befejezésül néhányszor simítsuk végig fenekét.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü