Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Amikor a hát és a vállak merevségét sikerült mély, erőteljes gyúrással oldani, a masszázs által kiváltott érzéki örömet erősítsük meg a hát gyengéd simogatásával.

Tegyük mindkét kezünket a gerincoszlop alsó végének a két oldalára és csúsztassuk azokat onnan fölfelé. Ezután fogjuk meg a két vállat és két kezünket csúsztassuk kifelé.
Fordítsuk el úgy csuklóinkat, hogy mindkét kezünk lágyan csússzék végig a vállakon és a felkarokon. Kezeinket ezután a mellkas és a derék mentén oldalt vezessük vissza.
Kezeinkkel kövessük a test formáit. A csípő és a fenék körülsimításával vezessük vissza kezünket a kiinduló helyzetbe. A fogásokat folyamatosan többször ismételjük meg.
Csúsztassuk fel kezünket a háton fölfelé. Közben egyik kezünket csúsztassuk a nyakon és a fejen át egyre följebb, mintha a stressz és fáradtság legutolsó maradványai is ki akarnánk onnan űzni. Másik kezünket eközben gyengéden pihentessük partnerünk vállán.
Masszírozzuk meg ujjaink hegyével a nyakszirtet, a fej két oldalát és a koponyatetőt. A masszírozást apró, de erőteljes körkörös mozdulatokkal végezzük. Ez csodálatos módszer a fej görcseinek oldására és partnerünk felfrissítésére. Kérjük meg, hogy fordítsa el a fejét és a fej másik oldalát is masszírozzuk meg hasonlóképpen. Ezután gyengéd megnyugtató mozdulatokkal simogassuk meg a haját.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü