Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Pusztán a test különböző részeinek megérintésével és tartásával közölhetjük az összetartozás, az összhang és a kiegyensúlyozottság érzését partnerünkkel. Ez a tény csendet és nyugalmat teremthet a masszázshoz és alkalmat kínál arra, hogy a masszázs különböző fázisai közé szüneteket iktassunk be. Arra is lehetőséget nyújt, hogy vigaszt és pihenést nyújtson partnerünknek, ha beteg, ha gondjai vannak, vagy ha valamilyen okból egésztestmasszázs nem végezhető rajta.
Amikor kezünk partnerünk testén nyugszik, hunyjuk be a szemünket és figyeljük légzésünket, ezzel járuljunk hozzá a belső nyugalom légkörének kialakulásához. Tegyük kezünket partnerünk fájó testrészeire és képzeljük el, hogy ennek az érintésnek gyógyító hatása van. Kezünket mindig a lehető leggyengédebben helyezzük partnerünk testére és hasonlóképpen vegyük el onnan. A fogásokat kezdjük a fejen és onnan haladjunk egészen a lábfejig. Csupán néhány fogást ábrázolunk a következőkben, azonban más fogások ugyanolyan jók lehetnek, így például a kezek ráhelyezése a gerincoszlop alsó vagy felső végére, a szívre vagy a hasra. A fogások kiválasztásánál hagyatkozzunk ösztöneinkre.

A fejtető
Helyezzük kezünket oly módon a fejtetőre, hogy hüvelykujjaink a homlokra feküdjenek fel, a többi ujjunk pedig zárja körül a fejet. Ennek a fogásnak nyugtató hatása van és megszabadít a terhektől és gondoktól.

A lábfejek
Ha kezeinket a partnerünk lábfején nyugtatjuk, ez elősegíti a testi kiegyensúlyozottságot és mentesít a feszültségektől. Ez a fogás különösen alkalmas egy mozdulatsorozat befejezésére a test mellső vagy hátsó részén.

A csípő és a lábfej
Üljünk le partnerünk mellé és egyik kezünket tegyük a csípőjére, a másikat a lábfejére. Ez a tartás egyensúlyt teremt a test felső és alsó része között. A test hátoldalán hasonló hatás érhető el, ha egyik kezünket a gerincoszlop alsó részére, a másikat az egyik lábfejre tesszük.
A test megtámasztása
Ennek a kedves, intim helyzetnek az eléréséhez kérjük meg partnerünket, hogy próbáljon mellettünk embriószerűen összegömbölyödni. Feküdjünk mögéje és simuljunk hozzá. Tegyük egyik kezünket a hasára, a másikat a fejére és így pihenjünk együtt.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü