Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

A szexuális szokások szerint általában a férfiak játsszák az aktív, a nők a passzív szerepet. A szerepeknek azonban bármikor felcserélhetőknek kell lenniük. A következő masszázsprogramban a férfi a passzív, a nő ragadja magához a kezdeményezést és izgatja fel a férfit. Többnyire azt hiszik, hogy a férfiaknak mindig van kedvük a szexhez, holott a férfiak a valóságban ugyanolyan érzékenyen reagálnak a terhelésekre, feszültségekre és egészségügyi problémákra, mint a nők. Ha a férfi hajlandó magát egy érzéki masszázsnak alávetni, nemcsak partnernőjének szerető és gyengéd érintését élvezi, hanem könnyebben hajlandó beismerni és akceptálni esendőségét és érzékenységét.
A következő masszázs a lábakra és a hasra terjed ki, és egyszerre lazító és élénkítő hatású. A fogások és játékos érintések sorozata a férfiak és nők számára egyaránt élvezetes.

Az érzékiség felébresztése

A lábfejeken néhány bámulatosan erogén zóna található: egyrészt a lábujjak közti lágy bőrben, másrész magán a nagy lábujjon. A következő masszázs a lábfejek ellazításával kezdődik, amit erősebb élénkítő fogások követnek. Először kenjünk az egész lábra olajat. A simítás a csípőktől lefelé haladjon, és ne feledkezzünk meg a combok belső oldaláról. Ha partnerünk szőrös, használjunk egy kicsit több olajat, hogy a szőröket a fölfelé haladó mozdulatokkal ne húzzuk, ill. azok ne akadjanak egymásba. A masszázs előjátékaként néhányszor végiggereblyézhetjük az egész lábat.

A megfelelő helyzet kialakítása
Partnerünk dőljön hátra vagy támaszkodjék egy párnának, úgyhogy akár végig is nézheti a masszázst.
A masszírozáshoz alakítsunk ki olyan helyzetet, amelyet szükség esetén megváltoztathatunk.
Mielőtt hozzáfognánk a lábfej masszázsához, olajozzuk be a lábakat.
Üljünk le partnerünk lábaihoz. Sarka támaszkodjék lábunkra, hogy a talpát és a lábfej felső részét meg tudjuk fogni. Dörzsöljük és melengessük a lábfejet két kezünk között. Ezután mindkét kezünkkel simítsunk végig az alsó lábszáron lefelé a lábfejig. Ezt a nyugtató, a stresszt oldó mozdulatot ismételjük meg többször. Lazítsuk el a lábfejet a hüvelykujj és a hüvelykpárna körkörös mozdulataival. Eközben kezeink kövessék egymást. Helyezzük ujjainkat a talpra, hogy a mozdulatot alátámasszuk, és a nyomást az első félkör folyamán növeljük. Masszírozzunk végig a lábujjaktól a bokáig, majd csúsztassuk vissza a kezünket. Ezeket a mozdulatokat többször ismételjük meg.
A kisujjunkat csúsztassuk be a lábujjak közé, játszadozzunk a puha, érzékeny bőrrel, majd a következő lábujj oldalán vezessük felfelé a kisujjunkat. Dolgozzuk meg a nagy lábujjat az alapjától a hegyéig. Fogjuk a nagy lábujjat hüvelyk- és mutatóujjunk közé és hüvelykujjunk körkörös mozdulataival masszírozzuk meg előbb a nagy lábujj felső, majd alsó részét. Különösen a nagy lábujj begyére figyeljünk. Az erotikus hatást a masszázs ritmusának változtatásával növeljük.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü