Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Érzelmi feszültségek miatt a mellizomzat görcsbe is rándulhat. Ennek föl nem dolgozott és elfojtott fájdalmas érzelmek az okai. A görcsösség krónikussá is válhat és kapkodó légzést, kedvetlenséget idézhet elő, csökkentheti a vitalitást. A mellizmok feszültségei e rész mélymasszázsával oldhatók. Ez nemcsak javítja a partner általános közérzetét, hanem növeli arra irányuló készségét is, hogy közölje fájdalmas érzelmeit. Ez végső soron javítja a partnerek közti kommunikációt, erősíti köztük a bizalmat és barátságot. Minden fogást többször ismételjünk meg, fokozatosan erősítve közben a nyomást.

Térdeljünk partnerünk feje mögé. Igyekezzünk ellazítani az izmokat a mellcsont, a mellkas és a törzs két oldala között, a váll felé haladó simító mozdulatokkal. Eközben használjunk némi olajat. Tegyük ezután kezeinket a vállakra oly módon, hogy ujjaink a mell felé mutassanak és lefelé irányuló egyenletes nyomással igyekezzünk a merevséget lazítani. Ezután lassan csökkentsük a nyomás erejét.
Lazítsuk el a kulcscsont körüli izmokat úgy, hogy fogjuk mutató- és középső ujjunk közé a kulcscsontot és húzzuk erőteljesen kifelé a vállak irányába. Sohase nyomjuk közvetlenül magát a kulcscsontot.
A fent keresztben a mellkason elhelyezkedő vastag izmokat masszírozzuk meg erőteljesen. A masszírozást kezdjük kifelé haladó körkörös mozdulatokkal, amelyeket oldalt a hónalj körül folytassunk.
A bordák közti izomszöveteket oly módon lazítsuk, hogy ujjaink hegyével simítsunk a mellcsonttól a test oldala felé. A nyomás erősítése érdekében hajlítsuk be ujjainkat. Ezek a fogások tágítják és lazítják a mellett és a mellkast.
A mellkasi izmok merevsége akadályozza a légzést. Ha sikerül ezt a részt puha fogásokkal ellazítani, ujjaink hegyét a mellcsont alá tolhatjuk és gyengéden, de határozottan kifelé húzhatjuk. Ez a mozdulat nyújtja a mellkas alatti izomzatot. A mellkas két oldalán levő érzékeny pontokon csökkentsük a nyomást.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü