Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Noha kezeink nagyon érzékenyen reagálnak mindenre, állandó igénybevételük ellenére gyakran elhanyagoljuk őket. Pedig a kézmasszázs finom és kellemes érzéki élménnyé válhat. A kézmasszázs egyszerűen kivitelezhető, kevés időt és előkészületet követel és bárhol elvégezhető. Egyszerre mindig csak az egyik kezet masszírozzuk, amelyet egyik kezünkkel tartunk. Ha ezt a fogások megkövetelik, váltsunk kezet. A száraz és lestrapált kezeket az alábbi simító mozdulatok alkalmával kenjük be némi kézápolóval.

Üljünk szembe partnerünkkel és először is segítsük ellazulni azáltal, hogy simogatjuk nyakát, vállát, kezét és kézfejét. Mindezt többször ismételjük meg.
Fogjuk át partnerünk kezét a kézhát alatt összes ujjunkhegyével, a hüvelykujjaink a tenyéren fekszenek. Lazítsuk nyújtással a kezet. Húzzuk hüvelykujjunkat a hüvelykpárnánkat középről erőteljesen kifelé a kézháton át. Masszírozzuk így végig a kezet az ujjpercektől a csuklóig és vissza. Fordítsuk meg partnerünk kezét és ismételjük meg a mozdulatokat a tenyéroldalon az ujjpercektől a csuklóig és vissza.
Fogjuk partnerünk kisujját hüvelyk- és mutatóujjunk közé és húzzuk meg néhányszor erőteljesen, óvatosan. Az ujjhegyen fokozzuk a nyomást. Ugyanilyen módon masszírozzuk meg az összes többi ujjat is.
Masszírozzuk meg alaposan partnerünk tenyerét hüvelykujjunk begyének körkörös mozdulataival. Kis nyomással igyekezzünk behatolni az izmokba.
Fogjuk partnerünk kezét tenyerével lefelé két kezünk közé és maradjunk egy kis ideig ebben a védettséget sugalló meleg helyzetben.
Ismételjük meg a fogásokat partnerünk másik kezével is. Ezután simítsuk végig partnerünk két karját és hagyjuk kezünket kis ideig az ő kezén. A masszázs ezzel a mozdulattal megnyugtatóan és kedvesen fejezhető meg.

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü